Aki már írt könyvet! Miről szól a történeted?
Hát, amit én írtam/írok, az nem is hívható teljes joggal konyvnek, de írtam. Még mindig folyamatban van, két éve dolgozom rajta, jelenleg a 16. fejezetnél tartok. Én ezt úgy írom, hogy csak akkor, ha kedvem van hozzá, mivel ez egy foként humoros torténet, tehát észrevételem szerint csak akkor tudom megtartani a színvonalat, ha írás kozben vicces kedvemben vagyok.
Két barátom van, akik minden fejezetet elolvasnak, sot, a cselekménybe is komoly beleszólásuk van, igazából nekik koszonhetem, hogy még nem hagytam abba.
A kritikáim szinte mind pozitívak voltak eddig, legalábbis én nem emlékszem negatív kommentárra. Egyedul én voltam az, aki amikor visszaolvastam az elso fjezeteket, néhány szóismétlésen vagy megfogalmazásmódon a fejemet fogtam, és gyorsan javítottam rajta ezt-azt.
Szoktam visszaolvasni, van, amikor konkrét céllal(pl mit is írtam pontosan egy újonnan bekerult karakterrol? van hogy nem is emlékszem minden apróságra, amit leírtam, és vissza kell mennem, hogy eszembe jusson minden), de van, hogy csak onbizalmat szeretnék szerezni, vagy megmosolyogni a saját poénjaimat(:D).
persze én nem vagyok hivatásos író, de gondoltam, megosztom a tapasztalataim :)
Aha, még most is írom, még csak a második fejezetnél (majd, ha kiadom második könyvnél) tartok. Az első rész 50 oldalas, a második 100, harmadik 150, negyedik 200 és az ötödik 250 oldalas lesz xD
Május óta írom. Egy dalból vettem az ihletet, még az iromány kialakulásának is komoly története van. D:
Van egy Vocaloid dal az Instanity, aztán megnéztem az angol verzióját, magamban lefordítottam, és így a fejemben megfogalmazódott egy tök jó kis sztori, amit később át-át alakítgattam, mert sosem volt tökéletes, és amikor már úgy éreztem, hogy ez az igazi, kialakult ötlet, elkezdtem írni a vázlatot xD. Még ma is fogom a fejem, amikor eszembe jut, hogy milyen béna volt az alapsztori...Húha...Az ismerőseim tudnak róla, de mivel nem szeretnek olvasni, magamat szoktam támogatni, illetve kritikákkal ellátni. Az első kritikám az volt, hogy túl sok a párbeszéd, de hál' Isten ez még csak a vázlatban volt, így könnyen tudtam rajta javítani, mire a lovak közé csaptam. Vissza szoktam olvasni vagy ötvenszer, és mindig találok benne egy kicsi hibát. Az a véleményem, hogy összességében nem rossz a történet, és majd nagyon szeretném kiadatni a legközelebbi kiadóval.
Én trilógiát írok. Az első két rész már megvan. A/4-es méretű oldalakon, másfeles sortávval, 12-es betűmérettel, az első rész 440 oldal, a 2 valamivel több ha jól emlékszem, 470 körül van. Az elsővel még bajlódok az utómunkálatokon, a második olyan amilyennek szerettem volna. Kb 3-3 hónap volt megírni őket, de hozzátartozik, hogy nem ott kezdődik egy könyv megírása, hogy leülsz a Word elé. Ha nem pontosan tudom az elejét, a végét, és a főbb pontokat benne, akkor inkább hozzá se fogok.
A harmadikkal lassabban haladok, mert amióta szerelmes vagyok, nem tudok ennyire belemélyedni a könyvek világába :) Viszont ő is azzal nyüstöl, hogy folytassam, mert nagyon kíváncsi a végére. Amúgy ez hosszabb rész lesz mint a többi, előreláthatóan 570 oldal körül.
A történetet hosszú lenne leírni (még nem írtam ki részletet ide, se máshova). De talán majd megteszem... :)
Nem vagyok tinédzser amúgy. Már :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!