Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Aki már írt könyvet! Miről...

Aki már írt könyvet! Miről szól a történeted?

Figyelt kérdés
Mennyi ideig írtad, és honnan vetted az ihletet? Ismerőseid tudtak róla/támogattak benne? Mik voltak a legelső kritikáid (írás közben és után)? Szoktad a saját írásaidat visszaolvasni?

2013. nov. 30. 18:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát, amit én írtam/írok, az nem is hívható teljes joggal konyvnek, de írtam. Még mindig folyamatban van, két éve dolgozom rajta, jelenleg a 16. fejezetnél tartok. Én ezt úgy írom, hogy csak akkor, ha kedvem van hozzá, mivel ez egy foként humoros torténet, tehát észrevételem szerint csak akkor tudom megtartani a színvonalat, ha írás kozben vicces kedvemben vagyok.

Két barátom van, akik minden fejezetet elolvasnak, sot, a cselekménybe is komoly beleszólásuk van, igazából nekik koszonhetem, hogy még nem hagytam abba.

A kritikáim szinte mind pozitívak voltak eddig, legalábbis én nem emlékszem negatív kommentárra. Egyedul én voltam az, aki amikor visszaolvastam az elso fjezeteket, néhány szóismétlésen vagy megfogalmazásmódon a fejemet fogtam, és gyorsan javítottam rajta ezt-azt.

Szoktam visszaolvasni, van, amikor konkrét céllal(pl mit is írtam pontosan egy újonnan bekerult karakterrol? van hogy nem is emlékszem minden apróságra, amit leírtam, és vissza kell mennem, hogy eszembe jusson minden), de van, hogy csak onbizalmat szeretnék szerezni, vagy megmosolyogni a saját poénjaimat(:D).

persze én nem vagyok hivatásos író, de gondoltam, megosztom a tapasztalataim :)

2013. dec. 1. 10:35
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem van egy 262 oldalas "könyvem". Ez 2 nyári hónap volt. Na most jó betűtípustól és mérettől is függ. De Times New Roman-ba 12p-s betűmérettel 262 oldal. Az enyém egy kalandregény. Az ihletet onnan vettem, hogy szeretek olvasni és szeretem az Anubisz házának rejtélyeit. Ezáltal egy olyan úton indultam el. Anyukám, apukám és 2 barátnőm továbbá 2 levelező társam tud róla. Barátnőim mindig olvasták/segítettek. Főleg ha találtak helyesírási hibát. Nekik tetszett. De így utólag visszaolvasva nekem nem tetszik, szóval egy kiadónak nem küldeném el! :D
2013. dec. 1. 12:34
 3/6 anonim ***** válasza:
Én nem könyvet írtam, hanem regényt, de szerintem erre gondoltál. :) 5 év alatt készült el, de 1,5 év kimaradás volt. Ráadásul közben még más irományok is születtek. Ez egy fantasy volt, amit több dolog ihletett. A társasági életem megcsappant, volt időm írni. Egy ausztriai utazáson fogadást kötöttem tét nélkül, amiben versenyeztünk, hogy ki ír jobb regényt. A komor fenyőerdő adta az alap hangulatot. Az első kritikák magamtól érkeztek eléggé keményen, majd a rokonoktól, akik elfogultan lelkendeztek. Igazából kaptam negatív kritikákat és persze pozitívakat is, de ezekre fel voltam készülve, főleg a rosszakra, mert mindig 4x újra olvastam egy fejezetet mielőtt blogra raktam volna. Soha nem volt elég jó magamnak, de a baráti köröm egy része oda volt érte már-már rajongó szinten. Most az elejétől javítom újra...
2013. dec. 1. 22:48
 4/6 anonim ***** válasza:

Aha, még most is írom, még csak a második fejezetnél (majd, ha kiadom második könyvnél) tartok. Az első rész 50 oldalas, a második 100, harmadik 150, negyedik 200 és az ötödik 250 oldalas lesz xD

Május óta írom. Egy dalból vettem az ihletet, még az iromány kialakulásának is komoly története van. D:

Van egy Vocaloid dal az Instanity, aztán megnéztem az angol verzióját, magamban lefordítottam, és így a fejemben megfogalmazódott egy tök jó kis sztori, amit később át-át alakítgattam, mert sosem volt tökéletes, és amikor már úgy éreztem, hogy ez az igazi, kialakult ötlet, elkezdtem írni a vázlatot xD. Még ma is fogom a fejem, amikor eszembe jut, hogy milyen béna volt az alapsztori...Húha...Az ismerőseim tudnak róla, de mivel nem szeretnek olvasni, magamat szoktam támogatni, illetve kritikákkal ellátni. Az első kritikám az volt, hogy túl sok a párbeszéd, de hál' Isten ez még csak a vázlatban volt, így könnyen tudtam rajta javítani, mire a lovak közé csaptam. Vissza szoktam olvasni vagy ötvenszer, és mindig találok benne egy kicsi hibát. Az a véleményem, hogy összességében nem rossz a történet, és majd nagyon szeretném kiadatni a legközelebbi kiadóval.

2013. dec. 2. 17:16
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én trilógiát írok. Az első két rész már megvan. A/4-es méretű oldalakon, másfeles sortávval, 12-es betűmérettel, az első rész 440 oldal, a 2 valamivel több ha jól emlékszem, 470 körül van. Az elsővel még bajlódok az utómunkálatokon, a második olyan amilyennek szerettem volna. Kb 3-3 hónap volt megírni őket, de hozzátartozik, hogy nem ott kezdődik egy könyv megírása, hogy leülsz a Word elé. Ha nem pontosan tudom az elejét, a végét, és a főbb pontokat benne, akkor inkább hozzá se fogok.

A harmadikkal lassabban haladok, mert amióta szerelmes vagyok, nem tudok ennyire belemélyedni a könyvek világába :) Viszont ő is azzal nyüstöl, hogy folytassam, mert nagyon kíváncsi a végére. Amúgy ez hosszabb rész lesz mint a többi, előreláthatóan 570 oldal körül.

A történetet hosszú lenne leírni (még nem írtam ki részletet ide, se máshova). De talán majd megteszem... :)

Nem vagyok tinédzser amúgy. Már :)

2013. dec. 5. 16:04
 6/6 anonim ***** válasza:
Ja, és szó sincs benne vámpírokról meg angyalokról, meg ami mostanában divatos. Frederick Forsyth a kedvenc íróm, és az egyik legnagyobb inspirálóm :)
2013. dec. 5. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!