Tudnátok valami igazán jó fantasyt ajánlani?
Dark fantasy is érdekel.
Az eddigi kedvenceim a Korg Polaris, a Káosz sorozat és a Darkover.
Szeretem a természet feletti erőket főleg a mágiát és azt, ha a történet nem a földön játszódik, legalábbis nem az általunk ismert földön hanem egy alternatív világban.
Michael Ende: A Végtelen Történet
A fantasy műfaj egyik alapja, azon könyvek egyike, amelyek ihletésére a fantasy, mint olyan, kialakult.
Terry Pratchett Korongvilág-regényei
Ez egy rengeteg kötetből álló regényciklus, amelyek lazán függenek össze egymással, tehát akármelyikkel lehet kezdeni. Lehetőleg A mágia színe vagy az Őrség! Őrség! legyen az első, de ha nem, akkor is érteni fogod.
Brent Weeks - Az árnyak útján (Éjangyal trilógia 1.rész).
Brent Weeks - A fekete prizma (A fényhozó sorozat)
illetve most november végén jelenik meg, de én már angolul olvastam és nagyon jó:
Peter V. Brett - A rovásember
Ugyan steampunk hagyományokra támaszkodik a "mágia" terén, de Miéville regényeibe is érdemes belenézned. Talán a Perdido jobban kiemeli ezt a vonalat, mint mondjuk az Armada.
Dark, de inkább urban fantasy Gaiman. Tőle elsőre talán a Sosehol. Vagy Pratchett-tel írt közösen egy Elveszett próféciák című regényt, viszont ez a "mi világunkban" játszódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!