Tudtok A katedrális-hoz és a Világ végeztéig-hez hasonló könyveket?
Nagymamámnak ezek a kedvencei és szeretnék neki valami hasonlót karácsonyra
köszi
Kérdés, hogy mi az amit szeret benne. Ha szereti a történelmi regényeket, akkor:
Maurice Druon: Az elátkozott királyok sorozata (az 1200-as évek végén kezdődik a történet a francia Capeting-ház uralma alatt, de sokat járunk II. és III. Edward angol király udvarában is, a százéves háború is benne van)
Robert Merle: Francia história (a francia vallásháborútól kezdve egészen a Napkirály trónra lépéséig)
Rita Monaldi és Francesco Sorti: Imprimatur, Secretum, Veritas, Mysterium, stb... (Atto Melani, a Napkirály egyik tehetséges kémének több ezer oldalas leveleit és beszámolóit nemrégiben találták meg, ezek alapján írták a regényeket. Az első három nekem kifejezetten tetszett, a többi megjelent már nem annyira)
Ken Follett: Évszázad-trilógia (a 20. század történetét meséli el néhány család életén keresztül, rendkívül jó korrajz és érdekes, izgalmas regény)
Jeffrey Archer: Clifton-krónikák (szintén a 20. század története, egészen pontosan Harry Clifton és családja, barátai sorsát követi nyomon, de csak a 20-as évektől kezdve, tehát az I. világháború csak egy-két visszaemlékez és erejéig van benne)
Én olvastam és szerettem A katedrálist is, és ezeket is. Talán nagymamád is megszereti valamelyiket :)
Köszi szépen. Igazából anniyt tudtam meg, hogy seretni a történelmi regénykeet és a görögökről olvasott már sokat. És a filozófiásabb regényeket is szereti
De jó ötlet a francia történet, nehogy olyan görö könyvet kapjon, amit már olvasott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!