Valami jó fantasy könyvet ajánlana valaki? Jrr. Tolkin és Rowlingen kívül!
China Miéville: Kraken
Robert Holdstock: Mitágó-erdő
Roger Zelazny : Amber hercegei
Robert E. Howard Conan történetei
de ezek inkább scifik! Inkább dark fantasy, high fantasy, urban fantasy is jöhet ilyenek érdekelnének! :))
Azért köszi előző:)
Én mostanában találtam rá pár régi Steve Jackson és Ian Livingstone könyvre. Bár ezek nem kifejezetten regények, sokkal inkább "interaktív" könyvek. De majdnem mind klasszikus high fantasy világban játszódik. A videójáték rpg-k előtt csak ezekkel szórakoztak a szerepjáték megszállottak.
Bár ezeket a könyveket elég nehéz manapság beszerezni, én csak ajánlani tudom.. nagyon szórakoztatóak.
Tamora Pierce - Anőstényoroszlán éneke sorozat
Mondjuk itt sokakat elriaszt, hogy a történet a főszereplő 11 éves korában kezdődik, és onnan kíséri az életét huszonéves koráig, de megéri elolvasni.
Kedves kérdező! Azáltalam javasolt könyvek közül egyedül az Amber az, ami sci-fi beütéssel rendelkezik.
A Kraken pont az általad kívánt urban fantasy.
A Mitágó erdő egy World Fantasy díjas könyv (a legnagyobb elismerés a fantasy regények közt).
A Conant pedig nem hiszem, hogy bárki is tagadhatná, hogy fantasy. Azon belül is sword and sorcery.
Philip Pullman: Az úr sötét anyagai sorozat
- Északi fény
- A titokzatos kés
- A borostyán látcső
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!