Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Erich Maria Remarque minden...

Erich Maria Remarque minden műve hasonlít a Diadalív árnyékában című műhöz?

Figyelt kérdés
A könyv alapvetően nem volt rossz, ugyanakkor a szerelemre történő fókuszálásból többet szerettem volna kapni. A Joan Madou és Ravic között történő diskurzusok mind nyelvileg mind téma szempontjából szépen kidolgozottak. Valahogy azonban a letargikus vagy inkább deprimált állapot nem annyira erősen ütközik ki. Az sem mindig érezhető, hogy az outcast jelenség mennyire nyomasztó érzés. A fentebb említettek alapján tudnátok olyan könyvet vagy könyveket ajánlani, amelyekben ezek a fő szálak, a szenvedés, a kitaszítottság, a szerelem jobban kiütközik?
2013. nov. 15. 01:30
 1/4 anonim ***** válasza:
egyik févörit könyv ennyire sorsüldözött föszereplőt és szerelmét ábrázoló könyvet még sehol nem olvastam,lehet van,nem tudok róla,ha tetszett ajánlom az egy éjjszaka Lisszabonban:E.M.Remarque könyv szintén.viszon a didadaliv filmben borzalmas -csalódás mindkét változat...
2019. szept. 28. 00:39
 2/4 anonim ***** válasza:
nem tudom hogy ez-ilyen szerelmi szál más könyvben ennyire erőteljesen megjelenne,az Angol Beteg még ilyen filmben,de az másfajta szerelem-inkább csak sex némi érzelemmel az angol nyelvű könyv megvn,még nem olvastam el Michael ondaatje
2019. szept. 28. 00:45
 3/4 anonim ***** válasza:

az éjjszaka Liszabonban c könyv pl.annyira átjött h ha mai napig rágondolok,még a sózot hering szagát is érzem,s látom a fehérre meszelt házak tövében lévő lépcsősorokhoz dörgölödző unatkozó macskákat:)

Remarque fő gondolata a háború ellenesség,a béke barátiasság szerelem,kitartás:tehát persze h e gondolatok köré fonodnak művei fő műve a diadalív,de ilyen a nyugaton a helyzet változatlan,de ilyen a három bajtárs is:)

2019. szept. 28. 00:53
 4/4 anonim ***** válasza:
nem sokan olvasnak-nem sokan olvassák-még kevesebben felelnek-jó rég-jó rég...
2020. febr. 2. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!