Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ajánlanátok olyan könyvet ami...

Ajánlanátok olyan könyvet ami egyben humoros de nem nagyon szerelemről szól?

Figyelt kérdés

2013. nov. 13. 19:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Legyen benne romantika is, vagy hanyagoljuk?

Lehet, hogy uanalmas, hogy mindig ezt mondjuk, de Rejtő. Humorban mindig nyerő. Van romantikus szál általában (van, ami kicsit romantikusabb), alapjáraton kalandregényeket írt. Nagybátyám mindenkinek a Tizennégy karátos autót javasolja kezdésnek, mivel én is ezzel kezdtem, folytatom a családi hagyományt. :)

Fantasy terén szokott még előjönni Terry Pratchett neve, ő kifejezetten jó műveket írt. A romantika nem a legfontosabb jellemzője (de meghatóan hülye szerelmi sztorik vannak nála). A Korongvilág regényei közül hááát... bármi. Én időrendben kezdtem (nekem is így javasolták), kezdheted akkor te is a Mágia színe/fénye kötetekkel.

Szintén fantasy és a fentebb említett úr is jegyzi: Elveszett próféciák. Egy Neil Gaiman nevű, szintén nem százas (a legjobb értelemben!) úriemberrel közös alkotásuk. Ha szereted az angol humort, imádni fogod. (Sajnos nem az a mű, amit kizárólag buszon ülve el lehet olvasni. Az utasok hülyének néznek, ha sírva visongsz.)

Gerald Durrell nevét szerintem ismered, neki önéletrajzi ihletésű, állatközpontú vicces könyvei vannak. Néha meglepő, mennyi minden történhet egy emberrel.

Vicces sci-fi terén Douglas Adams a "humoros nagyágyú", több műve is van (nem csak sci-fiből), a leghíresebb a Galaxis útikalauz stopposoknak.

P. G. Wodehouse nevét nem hagyhatom ki, bár tőle nem ajánlanék konkrétan semmit, mert az életművéből relatíve kevés dolgot olvastam. Ezt inkább a beavatottakra bízom, lehet, hogy pont a legrosszabbat javasolnám.

2013. nov. 13. 21:24
 2/3 anonim ***** válasza:

Az első szinte minden lényegeset leírt, csak pár dologgal egészíteném ki őt.

Wodehouse-tól én a Forduljon Psmithhez!-t vagy a Gáz van, Jeeves!-t szoktam javasolni kezdésnek, bár az elsőben viszonylag nagyobb szerepet kap a (roppant eredetien idióta) szerelmi szál. A Jeeves-könyvek többségében is van egy icipici romantika, de minimális. Egyébként a Psmithről sem lehet azt állítani, véletlenül sem, hogy a szerelemről szól - szerintem nyugodtan bevállalhatod.

Rejtőtől én is A tizennégy karátos autót javaslom kezdésnek, vagy ha fiú, vagy fiúsabb lány vagy, akkor a Piszkos Fred, a Kapitányt. Némi szerelmi szál van, de nem sok, inkább a humor és a kalandok dominálnak. (Ha nagyon nem szeretnél romantikát, akkor A megkerült cirkálóval is kezdhetsz.)

Szerb Antal: A Pendragon legenda. Humoros, kalandos krimi, egy pici szerelmi szállal, de megint csak nem vészes mennyiségben.

Aszlányi Károly: Haybodyt nem lehet agyonütni. Emlékeim szerint ez végre egy teljes mértékben szerelmi szál-mentes krimi. Jó adag humorral fűszerezve.

Pratchett Korongvilág-regényeit én is A mágia színével kezdtem, de ez inkább regényciklus, mintsem sorozat, úgyhogy akár az Érdekes időkkel vagy a Fegyvertársakkal is kezdheted.

2013. nov. 14. 11:30
 3/3 A kérdező kommentje:
Rejtő Jenő összes könyvét kiolvastam :D
2013. nov. 15. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!