Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Rockerek! Tudnátok nekem...

Rockerek! Tudnátok nekem olyan könyveket írni, amiket már olvastatok, és tetszett nektek?

Figyelt kérdés

2013. nov. 11. 17:20
 1/7 anonim ***** válasza:

Őszintén, mi számít rockernek? Unokatesóm pl. több metál bandában basszerozott, ő kifejezetten kedvelte a Nobel-díjasok önéletrajzi beszámolóit. Öcsém hasonló kaliber, neki tetszett Szabó Magda Abigélje. Egyik sem tipikusan olyan mű, amit egy rocker kezében el tudnál képzelni koncert előtt.

Szerintem ahány rocker, annyi igény. Ha könyvajánlóra vágysz, pontosítsd, milyen műfaj, milyen téma keretein belül várnál válaszokat.

Illetve egy általános furcsaság: a legtöbb rocker (egyetemen és környékén) kedveli a fantasyt. Mondjuk ez lehet(ett) mintavételezési hiba, nagyon sok volt köztük a goth és a fantasy témákat feldolgozó metál műfajok rajongója. (A NWBHM meg a sci-fit kedveli. Érdekes eloszlás.)

2013. nov. 11. 18:49
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem, mint rocker, a következők a kedvenc könyveim (a teljesség igénye nélkül):

-Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés, A félkegyelmű

-Tolsztoj: Háború és béke

-Bulgakov: A Mester és Margarita

-Szolzsenyicin: Ivan Gyenyiszovics egy napja

-Hrabal: Sörgyári Capriccio, Szigorúan ellenőrzött vonatok

-Szerb Antal: A Pendragon legenda, Utas és holdvilág, VII. Olivér

-Rejtő regényei

-Hemingway: Akiért a harang szól (Bár azt be kell vallanom, hogy ezt eredetileg az azonos című Metallica szám hatására olvastam el. De, szó ami szó, remek könyv, tetszett.)

-Dumas: A három testőr, Monte Cristo grófja

-Sienkiewicz: Quo vadis

Szerintem egyébként annyit lehet mindössze általánosságban leszögezni a rockerek irodalmi ízlésével kapcsolatban, hogy bestsellereket és divatkönyveket nem olvasunk. A legtöbb rocker kedveli a szépirodalmat, és szívesen olvas klasszikusokat.

2013. nov. 12. 07:45
 3/7 kojee ***** válasza:
Pl.: Andorka Rudolf: Bevezetés a szociológiába , a főiskolai pszichológia könyveim,Automobil Revue '83-'96, Warhammer 40 000, R. A. Salvatore: Otthon,Száműzött, Menedék, Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak (5 részes trilógia), Stephen King: A ragyogás, H.P. Lowecraft: összes műve (na jó a versei, és a szépirodalom része, annyira nem volt jó)
2013. nov. 12. 07:53
 4/7 anonim ***** válasza:
én mindeféle köyveket olvastam eddig, és eddig mindegyik műfaj tetszett! :)
2013. nov. 12. 09:04
 5/7 Herczeg Levente ***** válasza:

Darren Shan város triológia,és minden egyéb könyve.

Sátán tanítványai

2013. nov. 12. 15:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Stephen King minden mennyiségben, életrajzi könyvek, Battle Royale, Csillagainkban a hiba, Az éhezők viadala, Veronika meg akar halni, Amerikai psycho, Zabhegyező, A Da Vinci-kód, Harry Potter, Napos oldal, Egy különc srác feljegyzései, True Blood
2013. nov. 12. 18:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Én,Ozzy

Világi nagy könyv,kötelező darab :D

2014. jan. 2. 02:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!