Szerintetek helyettesitheti a könyvet az elektromos formátumban letöltött könyv, lehet ugyanúgy élvezni az olvasást?
Igen lehet
De nem helyettesíti, azért a könyv illatát nem lehet egy könyvolvasóból érezni..
Egy e-könyves
Én tudom úgy élvezni a könyvet akkor is ha elektronikus formában van, ez nem rontja az olvasás élményét szerintem.
Manapság mondhatjuk, hogy a könyv luxuscikknek számít. Elég sokat olvasok így nem engedhetném meg magamnak, hogy mindet meg is vegyem. Amikor meg valami gagyiba belefutok, ami megtévesztett a fülszöveg alapján de végül kiderül, hogy nagyon rossz, akkor külön örülök, hogy nincs a kezeim között. Mindezek mellett én is szeretem a kézzel fogható könyveket, és a kedvencek nekem is a polcon (is) sorakoznak.
A papír alapú könyvet a régebbi korosztályok megszokták. megismerték azt a rituálét, amit a könyv olvasás közben mindig átéltek. Mivel ez többnyire a gyerek korban kezdődött, ezért a könyv illata, a fogása, a papír lapozás hangja gyermekkori élményt idéz.
Aki ma az elektronikus eszközökön tanulja és szokja meg az olvasást, az ennek az óriási és vitathatatlan előnyeihez szokik hozzá, mert bizony vannak előnyei, mint itt többen is írták.
Én a hagyományos könyvet szeretem. Egészen más mikor egy új könyvet a kezedbe veszel, te vagy az első aki kinyitom érzed az illatát, Én meg is szoktam szagolni az új könyvet, és ekkor elkap az izgalom az új élmény az olvasás izgalma és bizony elég sokszor előfordul velem, hogy le se teszem a könyvet addig amíg teljesen el nem olvastam.
A könyvtár az egészen más, ott egészen más "patinás" illata van a könyveknek, de az olvasás izgalma ugyan úgy elkap.
Mikor már olvasod az elektronikusan letöltött könyvet akkor már ugyan olyan az olvasás izgalma. Akkor már a szövegre figyel az ember, akkor már a könyvben él!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!