Mi legyen a neve?
Miről szól a történet? Az talán segíthetne. Nem látom át a dolgokat, ezért nem tudok neked pontos útmutatást adni, de már én is írtam egy-két olyan történetet, ami kitalált országban játszódott. Döntsd el, hogy akarsz-e vele üzenni valamit, legyen-e valami rejtett jelentés, ami a történetre utal. (Erre jó példa az Éhezők viadalában Panem, ami ugye a panem et circenses latin kifejezésből ered, vagyis Panem=kenyér, hiszen a körzetek adnak meg mindent a Kapitólium számára)
Ha nem akarsz neki fontos jelentést adni, akkor valami jól hangzó nevet ajánlok, ami illik az ország gazdasági és kulturális helyzetéhez, illetve a korhoz, amiben a történeted játszódik. Ha több információt is megosztasz, talán lesz valami konkrétabb ötletem ;)
Na igen, kevés az infó. Az elsőnek jó ötletei voltak, kiegészíteném még azzal, hogy adhatsz magyar nevet is. Lásd pl. Középfölde (Tolkien), vagy ha már szétszakadozott világ, Szigetvilág (Le Guin). Ez ugyan direktebb utalás, mintha más nyelven lenne, de ugyanolyan jó.
(Amúgy az általad leírtak majdnem minden klasszikus fantasy világra érvényesek, így ebből tényleg nem sokat lehet kihámozni.)
Concluserat=elzárt
Timor=félelem
Potestatem=erő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!