Bosszú Angyalai vagy Watchmen az őrzők?
"Az alma vagy a sörétes puska a jobb" típusú kérdés. A Bosszú Angyalai (Avengers) egy sok-sok évtizeden keresztül futó, folytatásos történet, kismillió íróval, mellékszállal, beágyazva egy nagyon színes és összetett univerzumba. (Marvel univerzum, itt játszódnak az X-Menes, Pókemberes történetek is.)
A Watchmen egyetlen, 12 számból álló sorozat, egy író és egy rajzoló munkája. Egyetlen történetet mesél el, és nem kapcsolódik semmilyen másik képregényhez. Ráadásul ez nem "hagyományos" szuperhőstörténet, hanem egy olyan világról szól, ahol voltak szuperhősök, de már nincsenek, mert a társadalom nem igényelte őket többé.
Én személy szerint nagyon szeretem a Watchment, az Avengers képregények annyira nem kötnek le. (Pedig a filmet és a rajzfilmsorozatokat szeretem.)
Watchmen.
Indok:
kerek történet, ráadásul a világ egyik legjobb képregénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!