Mi a véleményetek a moly.hu-ról?
Néhány évig regisztrálva voltam, de nem nagyon használtam. Mivel jobbára angolul olvasok, nekem sokkal ideálisabb a goodreads használata (ugyanolyan, mint a moly, csak többet tud), főleg mivel régen ha molyon olvasottnak akartam megjelölni egy könyvet, előbb fel kellett töltenem egy adatlapot hozzá, mert akkor még nagyon kevesen olvastak angolul :/ Mostanában tudom, hogy változott a helyzet és nagyon sok angol könyvet megtalálnék, de nekem akkor is kényelmesebb a goodreads.
Szóval a molyt nem igazán használtam, a nemrégiben lezajlott moly vs blogger "botrányok" miatt pedig inkább töröltem a regisztrációmat, egy ilyen maradi oldalnak én nem akarom növelni a felhasználószámát.
Én snagyon szeretem.
Jó vezetni, hogy hány könyvet olvastam el eddig, és azokat meddig, véleményezhetek, beszélgethetek, véleményt kérhetek, szórakozhatok.
Egyre sz...rabb.
Az az oldal fő problémája, hogy egyszerre két, egymásnak ellentmondó feladatot próbál ellátni. Egyrészt a könyvkiadók felé azt próbálják bizonygatni, hogy ez egy olyan portál, ahol a legrosszabb könyveiket is jól el lehet adni egy sor hirdetéssel meg dicsérő kritikával. Másfelől viszont a mezei felhasználóknak, olvasóknak azt mantrázzák, hogy ez egy szabad felület, ahol szabadon megírhatod a véleményed.
A kettő nyilván ütközik - ha egy kiadó kiad egy borzasztó könyvet, elvárná, hogy mindenki csak pozitív véleményeket írjon róla, viszont az olvasók szeretnék, ha szabadon megírhatnák, hogy ez egy rossz könyv.
A moly.hu felvállalhatná, hogy ezt a két, nehezen összeegyeztethető célt próbálja egyszerre szolgálni, de nem teszik. Ehelyett elkezdik cenzúrázni a negatív véleményeket, ha pedig valaki hangot adna annak, hogy ez így nem okés, akkor jönnek a szerkesztők a passzív agresszív fenyegetőzéssel, hogy "az irányelvek a normális emberi kapcsolatok szabályaira épülnek, ezért becslésünk szerint a tagok 99,95%-ának soha nem lesz problémája vele." Vagyis ha neked bajod van azzal, hogy a negatív könyvkritikákat hátrébb sorolják az érétkelések között, akkor nem vagy normális ember. A legújabb húzásuk meg, hogy megtiltották, hogy a felhasználók az oldal működéséről beszéljenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!