Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Az életrajzok és az önéletrajz...

Az életrajzok és az önéletrajzok nem unalmasak? Ha olvatatok, leírnátok milyen hangulatúak és mennyire érdekfeszítőek?

Figyelt kérdés
Még azt írjátok le, hogy kiét olvastátok kitől.
2013. szept. 28. 17:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Stílusától és persze az életrajztól függ. Olvastam magyar tudósok önéletrajzát - van, ami kellemes, más meg rendkívül vontatott volt. Vagy Gerald Durell könyvei is önéletrajzi ihletésűek-önéletrajzok, mint könyvélmény a legjobbak közé tartoznak.

Unalmas életrajzot jó stílus meg tud menteni, de nem lesz az igazi. Ellenben egy jó életrajzot egy unalmas stílussal el lehet rontani.

2013. szept. 28. 17:55
 2/4 anonim ***** válasza:

The Life and Games of Mikhail Tal

[link]

Csak ajánlani tudom, humoros és rendkívül szórakoztató.

2013. szept. 28. 20:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Nagyon sok önéletrajzi könyvet olvastam, a többségük érdekes és tanulságos.

Csak hármat ajánlok:

Henri Charriére: Pillangó.

Faludy György: Pokolbeli víg napjaim.

Rózsás János: Keserű ifjúság - Éltető reménység.

2013. szept. 29. 06:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Életrajzi témájúk könyv lehet nagyon unalmas adathalmaz, és érdekes szórakoztató olvasmány is. Az utóbbi kateróriából nagyon ajánlom Kosztzolányiné Harmos Ilona visszaelmékezéseit (Karinthyról és Kosztolányiról) nagyon jó stílusú, humoros írások. Kevésbe humoros, de nagyon megkapó, megható Dénes Zsófia Élet helyett órák című könyve Adyról, illetve szintén róla Krúdy: Ady Endre éjszakái, ami kevésbé hagyományos életrajz, de sokat hozzátesz ahhoz a képhez, amit a középiskolai emlékeink alapján alkotunk a költőről (a cím alapján sejthető, milyen tekintetben ;) )
2013. szept. 29. 11:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!