Való nekem a Malazai bukottak regéjének könyve? 13/L (bővebben lent)
Ez a legösszetettebb és legnehezebben emészthető fantasy sorozat amit valaha olvastam. Számíts rá, hogy az első pár száz oldalból szinte semmit sem fogsz érteni, de még a teljes első részből se sokat.
Nehéz a nyelvezete is, és vannak részek, melyek unalmasak lehetnek. Ezer szereplő, ezer cselekményszál. Mindezen nehézségek mellett rendkívül kidolgozott és egyedi a világ és minden ami egy igazán jó fantasy műhöz kell.
Mindenképpen próbálkozz meg vele, ha nem megy, majd előveszed később.
Szerintem egyáltalán nem nehéz a nyelvezete. Régies-választékosnak egyáltalán nem mondanám, sokkal inkább túlzottan modern és laza néhol. A legrosszabb amit elszoktak róla mondani hogy néha karakteridegen filozófiai mélységekbe megy egy megnyilvánulás.
Egyébként bárkinek tiszta szívből ajánlom, ha az első egy-két köteten túljutsz, és később jótékonyan szemet hunysz a korábbi kötetekkel való ellentmondások felett, akkor már soha többé nem fogsz szabadulni a rabláncából. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!