Valaki segítsen! Kérdőjel:? [ lent ]
Azt hittem, hogy nincs kötelező olvasmány, és most tudtam meg, hogy mégis van!
Valaki leírná nekem Gárdonyi Géza-tól az " Egri Csillagok " tartalmát NAGYON RÖVIDEN??
Nem lenne kedven kiolvasni év elején az egész könyvet! SÜRGŐS!
Előre is köszi!
NAGYON RÖVIDEN: háború van (magyarok vs. törökök), és két ember (Gergő és Vicuska) szerelmesek egymásba.
Remélem, elég rövid voltam! ;)
Kedves Első válaszoló!
Köszönöm Szépen a hasznos válaszodat! Nagyon megerőltető agymunkát végezhettél! Gratulálok! Csókóltatom a muterodat!
A hétszentségit! Te kértél nagyon rövid leírást, álljunk már meg egy szóra! Mellesleg ne neked álljon feljebb, te műveletlen paraszt! Miért nem olvastad el? Ha eddig nem tetted, akkor olvasd el most! Felkapod napi 200 oldal az megvan max 5 óra alatt (ha nincs, akkor inkább más műfajt válassz, ne olvasást), májnkráft, csé meg kod helyett nyugodtan olvashatsz is -.-
Na pá
Utolsó lehet neked igen, másnak meg nem, ez van.
És, hogy ne legyen teljesen off a válasz: Buda elfoglalása elött kezdödik a könyv és az egri csatánál fejezödik be. Gergő szegény, apátlan gyerek, Vicuska a falu főemberének a lánya (nem emlékszem pontosan, hogy mi a foglalkozása). Egyszer mikor együtt fürödnek a patakban, elrabolják őket a törökök, itt a szökésnél kitűnik Gergő intelligenciája, és emiatt végül beajánlják őt az egyik főúrhoz, inasnak. Vicuska udvarhölgy lesz (vagy mi), Gergő is felnő. Sok kalandjuk lesz együtt meg külön-külön is, gyerekük is születik, még Töröko-ba is elmennek.
Egybként, ha nem vagy hajlandó legalább utána keresni a tartalmának a műnek, annál szánalmasabbat elképzelni nem tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!