E-book-ot szeretnék venni, lehetőleg tényleg a legolcsóbbat, csak és kizárólag olvasásra használnám. Kritérium: Ne roncsolja a szemet. Mit ajánlotok?
igen az roncsolja a szemedet
az én ebookomat csak fénynél lehet olvasni mert olyan mintha papírt olvasnék, bár drágább volt mert van wifije de nem használom.
a fekete fehérek nem roncsolják a szemedet
Gondolom, E-book olvasót, e-book reader-t szeretnél venni, nem sima e-book-ot.
Kukacoskodást félretéve, maga a hosszú ideig egy helyre való koncentrálás rontja a szemet, mindegy, hogy papíron vagy képernyőn olvas az ember. Kényelmi szempontból érdemes levenni a fényerőt.
Ha e-tinta rendszerű, nincs háttérvilágítás, akkor sokkal jobb, mint a szokásos kijelzők, kevésbé roncsolja a szemet (hasonló élmény, mint a papír ilyen szempontból). Hátrány, hogy sötétben nem lehet olvasni, de valamit valamiért. (A Kindle Paperwhite már háttérvilágítást is ad, de az drága.)
Szerintem nem éri meg olcsó vackot venni, kivétel, ha tudod, hogy kitűnően bírja a strapát. Inkább egy "márkásabbat", de használtan. Nézd meg a netes aukciós oldalakat, nagyon sok helyen vannak akciók is. (Az olcsó kínai gépeknél, még ha van is e-tintás kijelző, az akku az akhillesz-sarok, van, amelyik egy óra alatt lemerül.)
#2 Kedves kérdező!
A tabletedet milyen időközönként kell feltölteni?
Mert az én Nook Simple Touch olvasómat úgy átlagosan havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!