Mit gondoltok jó, ha először megnézem a filmet és utána olvasom el a könyvet, vagy inkább előbb olvassak utána nézzek? (Csontváros)
A film általában mindig gyenge, vagy legalábbis gyenge lesz a könyv után, mindegy mikor olvasod igazából. Esetleg ha először a könyvet és utána nézed meg a filmet, akkor nagyobbat csalódsz.
Ha a könyvvel kezdesz, akkor saját magadnak építed fel az egészet, saját magad képzeli el a helyszíneket, karaktereket, hangulatot, stb., tehát meglesz a saját "világod".
A filmnél ehhez nincs lehetőség, mindent a rendező talál ki (pontosabban a stáb, akik ezen munkálkodnak), mondhatni sok minden a szádba lesz rágva. Ettől persze még lehet jó a film, csak így elvész a könyv varázsa, ha fogalmazhatunk így.
Én direkt először könyvben olvastam el,nagyon tetszett.kiváncsi vagyok a filmre is.. engem általában nemköt le ha pl megnézek egy filmet és h utánna olvassam el a könyvet..
sztem elöbb olvasd el a Csontvárost s csak utánna nézd meg :)
Szerintem először olvasd el a könyvet. Nagyon jó könyv én nagyon megszerettem.Az egyik legjobb könyvélményem.
És általában a film gyengébb mint a könyv. :)
Én előbb néztem meg a filmet, és úgy érzem jól tettem, mert így legalább élveztem és csak utána "szitkozódtam", hogy ez se így volt, meg az se.
A könyv szinte mindig jobb, kivéve King: A remény rabjai. Az ugyanolyan jó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!