Hogyan olvassak könyveket úgy, hogy minden apró részletre figyeljek?
Amikor könyvet olvasok, a tájleírásoknál mindig elkalandozok, és később már nem tudom követni a történetet.
Nagyon gyorsan siklok át a szavakon, jóformán fel sem fogom a jelentésüket.
Nagyon szeretek olvasni, meg a képzelőerőm is elég jó.
Mondjuk ha egy olyan könyvet olvasok, ami nincs megfilmesítve, nehezemre esik, szinte nyomaszt az olvasás, mert a saját képzeletem nem tudja megalkotni a könyvben írt szereplőket, meg szinte semmit.
Erre van valami módszer, hogy csak az olvasásra tudjak koncentrálni?
Nagyon zavaró ez az egész :(
Remélem meg tudtátok érteni, amit írtam.
"Nagyon szeretek olvasni, meg a képzelőerőm is elég jó."
"szinte nyomaszt az olvasás, mert a saját képzeletem nem tudja megalkotni a könyvben írt szereplőket, meg szinte semmit."
Elég nagy ellentmondás. Ha tényleg olyan jó lenne a képzelőerőd, akkor semmi ilyen gondod nem lenne.
Hidd el nekem, hogy jó képzelőerőm van..
Csak leírt dolgokból nem tud kialakulni egy kép a fejemben.
Ha mondjuk Harry Potter könyvet olvasok, az megy, mint a karikacsapás, mert a filmes színészeket képzelem a karakterek helyébeg
Olvasd el Rejtő Jenő néhány könyvét, vagy ha már egy kicsit nagyobb vagy (14-15 éves legalább), akkor Szerb Antaltól valamit! Hihetetlenül elképzelhetőek a könyveik, és fantasztikus leírások vannak bennük. Ez a két író a leginkább olyan, akiknek a könyveit amikor olvasod, úgy jelennek meg a fejedben a dolgok, mintha film lenne.
Az a titka az egésznek, hogy megfelelő könyveket kell olvasni. Ez a két író azért jó kezdetnek, mert könnyűek, érdekesek, humorosak és szórakoztatóak a könyveik. Vannak olyan könyvek, amelyeket egyszerűen nem lehet figyelmesen olvasni, ez tény és való. Szerintem csak nem jó könyvek akadtak eddig a kezedbe ilyen szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!