Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Királyok csatája - Mit jelente...

Királyok csatája - Mit jelentenek Dany látomásai?

Figyelt kérdés
A Királyok csatájában Danaerys látomásokkal szembesül a a Halhatatlanok Házában és nem mindegyiket tudtam megfejteni-. Tudom, hogy látta a Vörös Nászt és talán a Mások eljövetelét, ha jól emlékszem, ezen kívül volt valami megjósolható dolog?

2013. aug. 16. 22:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak a jövőt látta, de a múltba is betekintést nyert. Megpróbálom összefoglalni.

"Az egyik szobában gyönyörű meztelen asszony hevert a földön, miközben négy kicsi emberke mászott rá. stb." ---> A nő valószínűleg a Hét Királyság, amit mindenki magának akar. De lehet maga Dany is és a kérői. Ez passz kategória.

Ugye a 2. szoba a vörös nász.

A 3. szoba visszapillantás Dany gyerekkorába.

"Hadd legyen az elszenesedett csontok és a sült hús királya!-mondta egy alatta álló férfinak.-Hadd legyen a hamu királya." ---> az őrült király, Aerys, azaz megint a múlt.

"-Aegon - mondta éppen egy asszonynak, aki újszülött csecsemőt szoptatott egy hatalmas faágyban. - Milyen név lehetne jobb egy király számára?

-Faragsz neki egy dalt?- kérdezte az asszony.

-Már van dala - felelte a férfi. - Ő a herceg, akinek jöttét megígérték, és az ő dala a jég és tűz dala.-Ahogy ezt mondta, felpillantott, a tekintete találkozott Danyével, és a lány úgy érezte, a férfi látja őt az ajtó előtt.

-Lennie kell még egynek.- mondta, bár Dany nem tudta eldönetni, hozzá vagy az asszonyhoz beszél.-A sárkánynak három feje van."

---> Ez itt Rhaeger herceg és Elia Martell. Szitnén a múlt.

A következő szobában a varázslók (szerintem szintén múlt), ill. a rotható dobogó szív talán utalás Stannisre.

Ezután iszik a kupából és:

1.látja Viseryst meghalni

2."Rézbőrű, ezüst-arany hajú, magas nagyúr állt egy tüzes mént ábrázoló lobogó alatt, mögötte égő város."

3."A rubinkövek vércseppeként repültek szerteszét egy haldokló herceg mellkasából, ő térdre roskadt a vízben és utolsó leheletével egy asszony nevét suttogta." ---> Rhaegar halála, amint utoljára Lyanna Starkra gondol.

4."Izzón, mint a napfelkelte, vörös kard emelkedett a magasba egy kék szemű király kezében, aki nem vetett árnyékot." ---> Stannis

"Az ujjongó tömegben rudak végén szövetből készült sárkány himbálózott." ---> Aegon "Targaryen"

"Egy füstölgő toronyból hatalmas, árnyéktüzet okádó kőszörnyeteg kaptt szárnyra." ---> Na ez itt sok minden lehet. A Segítő Tornya, Sárkánykő, Deres. Valahol valami ébredezik. :D Deresre teszem a voksom. (jöjjön a jégsárkány)

"Ezüstje a fűben ügetett egy s10tét patak felé a csillagok tengere alatt." ---> Sajnos nem tudom.

"Egy hajó orrában holttest állt, a szeme fénye halott arcában, szürke ajkai szomorú mosolyra húzódtak." ---> Griff

"Egy jégfal repedésében kék virág nőtt, és betöltötte a levegőt édes illatával." ---> Lyanna Stark (és Rhaegar)

gyereke, aki valószínűleg Havas Jon, de nem kizárt, hogy nem. :-)

És még tényleg sok mindent látott.

"Szörnyű, csonttalan árnyak táncoltak egy sátorban. Mezítlávan kislány szaladt egy nagy, vörös ajtós ház felé. Miri Maz Duur sikoltott a lángok között, s a homlokából egyx sárkány tört elő. Egy ezüstös ló mögött mezítelen férfi véres hullája ugrált, ahogy a ló amga után vonszolta. Az embernél is magasabb fűben fehér oroszlán rohant. A Hegyek Anyja tövében csupasz vénasszonyok sora mászott elő egy óriási tóból, és reszketve térdeltek előtte, meghatjva szürke fejüket. Tízezer rabszolga emelte fel véres kezét, ahogy a lány elszáguldott előttük ezüstjén, sebesen, mint a szél "Anya!" - kiáltozták - "Anya, anya!".

Szóval itt van pár dolog. Az utolsó nyilván a Yunkai esemény. Az előtte lévő vénasszonyos, amikor a dothrakiak is majd meghajolnak előtte (erre van másik jóslata is).

A fehér oroszlán meg szerintem Jaime.

2013. aug. 17. 00:32
 2/16 anonim ***** válasza:
Igen, most találtam valamit. A 2., az ezüst-arany hajú nagyúr a meg nem született (ill. halva született) fia.
2013. aug. 17. 00:38
 3/16 anonim ***** válasza:

További jóslatok Danynek:

"Amikor a Nap nyugaton kel fel és keleten nyugszik le. Amikor a tengerek kiszáradnak és a hegyeket elfújja a szél, mint a falevelet."

Nap = Quent Martell

tenger = dothrakiak

Az utolsó rész még nem következett be, de a 6. könyv The Winds of winter...

2013. aug. 17. 00:43
 4/16 anonim ***** válasza:

Más jóslatok, ah érdekelnek, nem Dany kapja, de ugyanúgy érvényesek. (Most már ha elkezdtem.)

"A régi istenek mozgolódnak, nem hagynak aludni - hallotta az öregasszony hangját. - Álmomban egy égő szívű árny lemészárolt egy aranyszarvast, igen." ---> Renly halála

"Egy arc nélküli embert láttam, aki imbolygó hídon várakozott. A vállán vízbe fúlt holló ült, hínárral a szárnyain." ---> Jaqen megöli Balon Greyjoyt

"Haragos folyóról álmodtam, és egy asszonyról, aki hal volt. Holtan sodródott, vörös könnyekkel az arcán, de amikor kinyitotta a szemét, ah, akkor felébresztett a rémület." ---> Cat halála és feltámadása

"Álmodtam egy farkasról is, aki az esőben üvöltött, de senki sem hallotta a bánatát - folytatta a törpe asszony. Olyan fegyvercsörgést hallottam, hogy azt hittem, széthasad a fejem, dobokat, kürtöket, sípokat és üvöltéseket, de a legszomorúbb a kicsiny csengettyűk csilingelése volt." ---> Vörös Nász

"Egy fiatal leányról álmodtam, aki lakomát ült, hajában bíbor kígyókkal, fogaikról méreg csepegett. Később ismét láttam ezt a leányt, amint iszonyú óriással végez egy hóból épült kastélyban." ---> Sansa

2013. aug. 17. 00:49
 5/16 anonim ***** válasza:
Hopsz., írtad Királyok csatája. Bocs, fáradt vagyok már. Akkor a többi tárgytalan.
2013. aug. 17. 00:57
 6/16 anonim ***** válasza:

Azért az egyáltalán nem biztos,h az arcnélküli ember a Jaqen-ként ismert, vannak még rajta kívül.

Meg sztem az utóbbi látomásokat az öregasszony Beric bandájának mondta.

2013. aug. 17. 10:23
 7/16 anonim ***** válasza:

Jaqen pillanatnyilag az egyetlen arncélküli, akiről tudjuk, hogy Westeroson van. A holló meg lehet utalás Euronra is. (Igaz, őt Varjúszeműnek hívják)

Igen, írtam, hogy nem Dany kapja, de belemerültem és nem vettem észre, hogy a Királyok csatájáról van szó. Aztán írtam is, hogy tárgytalan.

2013. aug. 17. 11:13
 8/16 anonim ***** válasza:
*arcnélküli
2013. aug. 17. 11:13
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, főleg annak, aki nagyon hosszan kifejtette az egészet. :) Nem baj, hogy más látomásokat és jóslatokat is megosztottál velem, mert olvastam a többi könyvet is (kivétel az 5.) Igen, a törpeasszony látomásait is meg akartam kérdezni, de így előre megkaptam a válaszomat, hála Neked. :D És szerintem Jon tényleg Lyanna és Rhaegar gyermeke :)
2013. aug. 17. 11:20
 10/16 A kérdező kommentje:
Ja és a "sárkánynak 3 feje van" látomásban... Szerintem Jon a harmadik :)
2013. aug. 17. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!