Milyen feladatokat kellene csinálnia egy hősnek, egy jó könyvhöz?
Ezt neked kell kitalálnod. Tanácsként azért annyit mondanék, hogy fektess sok energiát a főhős karakterének bemutatására, és nem pont a külsejére értem.
Mit miért tesz, miért dönt úgy, ahogy, ha változik a személyisége, miért, mindezeket szépen kilehet bontani.
Ajánlom figyelmedbe Michael Ende A Végtelen Történet című könyvét, ebből számos ötletet meríthetsz.
A próbák fakadhatnak a hős jelleméből. Ha például fél a pókoktól, akkor át kell kelnie egy olyan erdőrészen, ahol óriáspókok laknak... stb. Ez csak egy egyszerű példa. Olvasd el A Végtelen Történetet, ezer ötletet fogsz kapni.
Köszi az értékelhető válaszokat.
Második válaszoló: vagy nem értetted a kérdést vagy fogalmad sincs egy történet felépítéséről.
Attól, hogy mondjuk Rowling gondolkozott, mit kellene csinálnia Harry-nek a tűz serlegében, mint feladat, tó fenekére úszkálni miegyéb, akkor a többi már nem is lényeges nem? A Kincses Szigetben is az volt a lényeg, hogy nyitják ki a ládát, ha a te eszmefuttatásodat követnénk :S Nem rossz indulatból mondom, de ha nem is érted a kérdést nem tudom miért válaszolsz.
Állj! Én honnét tudjam, te mire gondolsz "próba" alatt? Ez a történet integráns része kéne, hogy legyen, a jellemből következik, mert ezáltal tudod bemutatni a jellemfejlődés egyes lépcsőit. Vagyis a lényeg maradt ki, igen.
Amúgy ha nem megy, olvass mesetudományi műveket, mert ezekben szépen kifejtik, miért fontosak az ún. "próbák". És mi a lényegük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!