Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit olvassak, tippem sincs?

Mit olvassak, tippem sincs?

Figyelt kérdés
Nos az a helyzet, hogy 12 éves lány vagyok, és imádok olvasni.De most egy kis gondban vagyok.Szóval egy olyan könyvet szeretnék olvasni, ami nem egy hétköznapi történet, szóval nem olyan, hogy van egy lány aki új suliba megy, bele szeret valakibe, stb.stb...Hanem egy olyan könyvet ami megható, komoly, mégis nekem való, az élet nagy kérdéseiről szól, vagy nem tudom hogy fogalmazzam meg. Szóval nem egy ilyen silány történetről szól.Ne értsetek félre, én tisztelem a könyveket z írókat, de már sok ilyen könyvet olvastam, most valahogy szeretnék valami mást, ami komoly, de nem annyira, mint egy felnőtt, nem tudom, az egészet rosszul fogalmaztam meg.Így csodálnám, ha megértenétek amit akarok mondani.Na mindegy, tudna esetleg valaki segíteni ez ügyben?Előre is köszönöm!:)
2013. aug. 2. 00:15
 1/10 anonim ***** válasza:

Erin Hunter - Harcosok törzse (eredeti c. Warriors)

Hát ez nem az élet nagy kérdéseivel foglalkozik, de nem tipikus sztori. Ne tévesszen meg a címe, nem fiús könyv (illetve, én az vagyok és régóta olvasom, de akkor sem kimondottan fiúknak írták). Nem hétköznapi a történet se (mondjuk nem is emberekről szól).

2013. aug. 2. 08:05
 2/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a választMajd utána nézek a könyvtárban!
2013. aug. 2. 10:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Janne Teller : Semmi

14 éves gyerekekről szól, engem mélyen elgondolkodtatott, brutális hangulatú könyv, lehet nem fog tetszeni , de egyszer mindenképpen megéri elolvasni. Én nem tudom eldönteni, hogy tetszet-e, mert olyan dolgok történek benne, hogy.... húúú. Csak akkor ajánlom, ha megtudsz birkózni vallási, társadalmi stb. normák feszegetésével. Rövid, de nagyon brutális könyv, vagyis nekem az volt.

2013. aug. 2. 10:32
 4/10 anonim ***** válasza:
Jodi Picoult-A nővérem húga. Ez jutott most eszembe. Jó könyv, bár a vége össze lett csapva szerintem, de úgy összességében tetszik, komoly de mégse annyira.
2013. aug. 2. 10:38
 5/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen az ötleteket, mindenképpen kifogom venni az összeset!
2013. aug. 2. 11:32
 6/10 anonim ***** válasza:

Bernard Cornwell - Stonehenge.

De csak ha szereted a történelmet. :)

2013. aug. 2. 13:06
 7/10 anonim ***** válasza:

Lois Lowry: Az emlékek őre

Szerintem elgondolkodtató könyv.

2013. aug. 2. 14:24
 8/10 anonim ***** válasza:

Exupéry: A kis herceg

Komoly, elgondolkodtató, nagyon szép, de a te korosztályod számára is érthető könyv.

Verne: Kétévi vakáció

Kalandregény tizenévesekről, nekem 12 éves koromban ez volt a kedvenc könyvem. Legalább ötször elolvastam egymás után.

Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó

Humoros, kalandos, romantikus. Vidám, izgalmas és letehetetlen.

Darren Shan: Vámpír könyvek

Egy szórakoztató kalandregény, amely egyben az élet nagy kérdéseiről is szól, komoly, megható, lehet rajta időnként sírni is. Elgondolkodtató, színvonalas, nagyon értelmes és jó sorozat.

Agatha Christie Poirot-történetei

Krimik. Nem filozofikusak és nem szólnak az élet nagy kérdéseiről, de színvonalas és szórakoztató. Méltán világhírű, klasszikus regények.

Semprun: A nagy utazás

Egy fiatal fiút a 2. világháború idején elhurcolnak a koncentrációs táborba. Az út során egy ismerősével az élet nagy kérdéseiről beszélget.

2013. aug. 3. 10:45
 9/10 anonim ***** válasza:
Jay Asher - Tizenhárom okom volt...
2013. aug. 3. 23:50
 10/10 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm, most már lesz mit olvasnom tényleg köszi!
2013. aug. 4. 00:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!