Mit olvassak, tippem sincs?
Erin Hunter - Harcosok törzse (eredeti c. Warriors)
Hát ez nem az élet nagy kérdéseivel foglalkozik, de nem tipikus sztori. Ne tévesszen meg a címe, nem fiús könyv (illetve, én az vagyok és régóta olvasom, de akkor sem kimondottan fiúknak írták). Nem hétköznapi a történet se (mondjuk nem is emberekről szól).
Janne Teller : Semmi
14 éves gyerekekről szól, engem mélyen elgondolkodtatott, brutális hangulatú könyv, lehet nem fog tetszeni , de egyszer mindenképpen megéri elolvasni. Én nem tudom eldönteni, hogy tetszet-e, mert olyan dolgok történek benne, hogy.... húúú. Csak akkor ajánlom, ha megtudsz birkózni vallási, társadalmi stb. normák feszegetésével. Rövid, de nagyon brutális könyv, vagyis nekem az volt.
Bernard Cornwell - Stonehenge.
De csak ha szereted a történelmet. :)
Lois Lowry: Az emlékek őre
Szerintem elgondolkodtató könyv.
Exupéry: A kis herceg
Komoly, elgondolkodtató, nagyon szép, de a te korosztályod számára is érthető könyv.
Verne: Kétévi vakáció
Kalandregény tizenévesekről, nekem 12 éves koromban ez volt a kedvenc könyvem. Legalább ötször elolvastam egymás után.
Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó
Humoros, kalandos, romantikus. Vidám, izgalmas és letehetetlen.
Darren Shan: Vámpír könyvek
Egy szórakoztató kalandregény, amely egyben az élet nagy kérdéseiről is szól, komoly, megható, lehet rajta időnként sírni is. Elgondolkodtató, színvonalas, nagyon értelmes és jó sorozat.
Agatha Christie Poirot-történetei
Krimik. Nem filozofikusak és nem szólnak az élet nagy kérdéseiről, de színvonalas és szórakoztató. Méltán világhírű, klasszikus regények.
Semprun: A nagy utazás
Egy fiatal fiút a 2. világháború idején elhurcolnak a koncentrációs táborba. Az út során egy ismerősével az élet nagy kérdéseiről beszélget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!