Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » E/3-ban írt történetnél...

E/3-ban írt történetnél hogyan jelölnéd a főszereplő gondolatait?

Figyelt kérdés

Tehát a tájleírások, helyzetleírások, cselevések, stb normál módon E/3-ban íródna, viszont a főszereplő bizonyos gondolatai is fontosak lennének, amiket E/1-ben kéne leírni.

Milyen jelölést érdemes ilyenkor használni, hogy elkülönüljön az E/3-as szövegtől?

2013. júl. 31. 03:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
10. vagyok megint:) Béla nagy kihívásnak találta, belül mélyen mégis érezte, hogy megbírkózik a feladattal:)
2013. júl. 31. 15:54
 12/18 anonim ***** válasza:
*szal pl így lehetne, én így szoktam:):)
2013. júl. 31. 15:54
 13/18 A kérdező kommentje:

9-es: Kiemelések alatt mire gondolsz pontosan?

Az első gondolatnál sem írtam oda, hogy gondolta, mivel egy másik szereplő szakítja félbe a gondolatait.

Ezt pedig így le is írom, hogy " - szakította félbe a férfi gondolatait."

Ebből csak egyértelmű szerintem.

2013. júl. 31. 16:24
 14/18 anonim ***** válasza:
Kiemelés: _tudod_, azok a szavak, amiket szóban erősen megnyomnál. (Kér, hogy itt nincs kurziválás. Mindegy.) Ez lehet akár hangsúlyos mondat is. Dőlt betűk között a dőlt betű nem működik (ilyenkor nincs megdöntve), de láttam olyat, ahol a szerző erőltetni akarta és elég furán nézett ki a dolog.
2013. júl. 31. 18:08
 15/18 A kérdező kommentje:

Nos én nem szoktam így kiemelni szavakat.

De láttam már könyvben olyat, hogy dőlt betűs szövegben sima, dőlt nélküli betűkkel volt a kiemelés, majd folytatódott tovább dőlttel.

2013. júl. 31. 19:58
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

"mivel egy másik szereplő szakítja félbe a gondolatait"

Kriszta épp arra gondolt, milyen szép is lenne, ha lilára festené a háló falait, amikor Géza megszólalt:

-Mi történt a tetővel?

2013. aug. 1. 07:20
 17/18 A kérdező kommentje:
A példád stílusa nagyon nem passzol, de ebből azt veszem le, hogy írjam csak oda a gondoltát.
2013. aug. 1. 14:18
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Mivel fogalmam sincs, milyen példa passzolna, ezért kitaláltam egyet. És igen, csak írd le, mire gondolt, rengeteg regényben így oldotta meg a szerző.
2013. aug. 1. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!