Szerintetek van lehetőség ebben a könyvötletben?
Nem látom az összefüggést McCloud és Skywalker közöt... :D
A tartalom vége alatt a kérdésre gondolsz, vagy a válaszként adott bővítményemre? :)
Erre gondoltam: egy kairói lakos "képzelgéséről" szól, kiderül, hogy mégsem alaptalan...
A Skywalker alatt arra gondoltam, hogy beszélő név az is. A McCloud a felhő jelentés miatt utal a pilótára, és én nem szeretem a beszélő neveket.
Értem. :) A "képzelgést direkt nem árulom el".
Nem csak McCloud kapta időjárás után a nevét.
Raines - Rain
Skvalling - Skyfalling
Hale - Hail
Oké, elmondom a negyedik könyv (négy részesre tervezem) legvégét: Infernot már csak a bosszú hajtja; bosszú, melynek áldozata reményei szerint Jake lesz. Itt, habár egy csapatban dolgoznak, mindannyian más területekre szakosodtak. Helena továbbra is az emberiség tudtán kívül tevékenykedő különböző lények ellen küzd, Jake - a harmadik könyvben bekövetkező baleset következtében létrejött "never-forget" állapota miatt - egy amolyan XXI. századi Sherlock Holmes-ként tevékenykedik, Prof. Hale belső emberekre gyanakszik, Mac pedig a különböző titkos ügynököket segítő állatok idomításával foglalkozik.
SPOILER!
Archibald professzor leleplezi a besúgót, Inferno egyik hátrahagyott nyoma alapján, azonban az illető ellenállást tanúsít, így a professzor nem szándékosan megöli.
Jake rájön hol tartózkodik Inferno, megpróbálja elkapni, de nem egyedül - a várandós Helena, aki miután rájött, hogy nem tudja visszatartani Jake-et, inkább vele tart. Több hónapos vándorlás után Helena világra hozza a gyereket. Jake segítséget hív Finn Layertől, hogy vigyék haza Helenát és a gyermeket. Jake tovább megy, Helena tudtán kívül.
Mac, Finn és egy kisebb csapat indul Helenáék keresésére, azonban mivel nekik rendelkezésükre állnak a titkos ügynökök bizonyos találmányai (teleport), így néhány perc alatt odaérnek. Időközben Jake rájön, hogy nincs is olyan messze céljától, mint gondolta.
Inferno, mikor megtudja, hogy Jake el akarja kapni őt egy kisebb hadsereggel, a szomszédos falvak temetőit végigjárva, vámpír képességeivel megharapja a hullákat, akik ezáltal zombikként Inferno szolgálatába állnak.
Professzor Hale rájön, hogy mi Inferno gyenge pontja, ezt közli is Jake-ékkel; az élet vízét tartalmazó bölcsek köve, ami azonban a sivatagban maradt.
Inferno terve működésbe lépett; elkezdte elszívni a világból az elektromosságot, így a titkos ügynökök szerkezetei szépen lassan elveszítik erejüket. Hasonlóan van ez a transzporterrel, amelyet Helena használ is, hogy a sivatagból visszahozza Jake-nek a bölcsek kövét, a baj csak az, hogy az már csak egy használatra elegendő. Helena a sivatagban ragad, a professzort eközben letartóztatják. Jakenek a későbbiekben a saját élete árán sikerül csak végezni Infernoval. A gyermeket Mac és későbbi felesége, Amanda neveli fel.
Szóóóval, ja... happy end... ;)
Lehet, hogy ez így egy kicsit zavaros, hogy a második és harmadik könyv, valamint a negyedik könyv felét nem tudjátok, de remélem azért sikerült érthetően fogalmaznom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!