Egy három főszereplős történetről lenne szó (3 lány), és nem tudom, milyen szemszögből írjam: kívülállóként, egyikük szemszögéből vagy felváltva. Ezért szeretném tudni, hogy melyikből élvezetesebb olvasni.
2013. júl. 19. 14:19
1/6 anonim válasza:
Én is írogatok :) Szerintem az lenne a legjobb, ha felváltva írnád vagy kívülállóként, mert akkor nem lenne az, hogy az egyikük túlzottan élőtérbe kerül, hanem megmaradna az egyenrangúság, ha érted mire gondolok. Ha csak az egyikük szemszögéből írod, akkor az olvasó csak azt fogja látni, amit a választott karakter lát, ha meg helyet kap mindhárom nézőpont, akkor valamilyen szituációt pl. konfliktust háromféle módon élnek meg és az sokkal jobban megragad és érdekesebb.
2013. júl. 19. 14:28
2/6 A kérdező kommentje:
Igen, pont ezért filóztam én is, csak attól féltem, hogy a több szemszögből írt történeteket mások bonyolultnak találnák.... köszönöm, hogy segítettél! :D
2013. júl. 19. 14:46
3/6 anonim válasza:
A 14 karátos autó volt hasonló, ott négy szál volt külső szemlélőként, az egyedüli problémát az jelentette benne, hogy néha ugrált az időben, pl. Gorcsev szemszögéből megismertünk valami, aztán a beszélgetőpartneréből is, de akkor visszaugrott a történet elejére, amikor még készülődött Gorcsevhez.
Ha nincsenek ilyen zavaró részek, akkor semmi gond nincs vele. Lsd: Az alkimista kulcsa.
2013. júl. 19. 15:41
4/6 anonim válasza:
Ha felváltva fogod írni, ajánlom, hogy nézd meg a változó szerelem (Flipped) című filmet, szerintem nagyon jól megoldották benne ezt a dolgot, esetleg segíthet az elindulásban :)
2013. júl. 19. 15:44
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindkettőtöknek, bár még egyiket sem láttam, de megnézem majd a filmeket, remélem, segítenek jól dönteni :)
2013. júl. 19. 18:05
6/6 anonim válasza:
Az tök jó lenne, ha mindhárom lány elmondaná a történetet, és kirajzolódna az egyéni gondolkozásmódjuk, szóhasználatuk, világnézetük.
Pl az egyik naív, a másik nyerészkedő és anyagias, a harmadik bizalmatlan és óvatos.
A cselekedeteik pedig más-más értelmezést nyernek attól függően, hogy melyikünk szemén át látjuk őket. Az átfedések külön érdekesek, hiszen így mégjobban kirajzolódik a jellem és a szerplők közti dinamika.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!