Melyik az a top 5 konyv, amin a legtobbet gondolkodtal? 13/L
Nekem:
J.R.R. Tolkien :A Gyuruk Ura
Neil Gaiman:Ocean az ut vegen
Orwell:Allatfarm
Michael Ende:A vegtelen tortenet
A.A.Milne:Micimacko
De jó én vagyok az első!:-)
Nekem:
Orwell:Állatfarm
Orwell:1984
Paul Doherty:Ré álarca
Wass ALbert:A funtineli boszorkányok
J.R.R. Tolkien:Szilmarilok
Nem tudom, hogy jó-e a sorrend, ezen többet kéne törnöm a fejem.. Inkább nincs is sorrend.
Nietzsche: Im ígyen szóla Zarathustra
Krakauer: Út a vadonba
Kassák: Csavargók, alkotók
Henry David Thoreau: Walden
*David Fincher: Harcosok klubja(...az egy elég fura időszak volt...)
De még van több is, majd írok, ha eszembe jutnak, most elég off vagyok.
17/f
Odalehet irni,hogy miert gondolkodtal rajta sokat:D
Gyuruk Uran azert agyaltam sokat,mert nzgyon sok benne a tanulsag,szimbolum,minden nep egy-egy embertipust szimbolizal...Satobbi
Ocean az ut vegen ugyanezen okok miatt(sok szimbolum,tanulsag)
vegtelen tortenet ugyanezen okok miatt,Allatfarm meg Micimacko szerintem tarsadalom kritikai dolgokkal van tele
Asimov : Ürvadász sorozat- Birodalom sorozat - Alapítvány sorozat - tudom ez soksok könyv, de szépen össze van fűzve a történetszál, és nekem azért agyalós mert: emberi viselkedések, a jövő lehetőségei, mesterésges intelligenciák,
Kurt Vonnegut: az ötös számú vágóhíd. - valaki átélte a II. világháború borzalmait hogy tud így írni róla
Írták már de nekem is meghatározó volt Orwell 1984-e - mit tennék ha ilyen társadalomban élnék
a Micimackó téged mivel gondolkodtatott el?
Nem tudok összeszedni "top 5-öt", de valahol ott van a listán Vonnegut Macskabölcsője. Miután elolvastam, két napig magamba szállva néztem, alaposan "elkapott". Hasonlóan nagy élmény volt a Foucault-inga Umberto Eco tollából. Ez is elgondolkodtatott, de ha jól értem, te ide érted a "megdolgoztatta az agyat" (szimbólumok, utalások rendszere) témakört is: hát, ez a könyv alkalmas rá. Néha úgy éreztem, kifulladva lihegek a szerző nyomában.
Másik hármat nehezen tudnék összeszedni, mert ha mondok is, később eszembe jut még valami, ami jobb volt. De ha Orwell, nekem nem az Állatfarm, inkább az 1984. Talán mert az Állatfarmot később, sokkal később olvastam, ismertem "jó előre" mindent, amit "ismernem kell" (elejét, végét, miről szól, mi a cselekmény, kik a szereplők, mit, kit jelképeznek stb.), így nem rázott fel annyira.
Esetleg... Hozsánna néked, Leibowitz! (Walter M. Miller) című regényt még a képzeletbeli top 5-be tudnám sorolni. Akkor már, hogy legyen egy teljes lista, Bűn és bűnhődés Dosztojevszkijtől, és meg is van öt. De biztos vagyok benne, mire hazaérek, felülírnám.
Tolsztoj: Háború és béke
Bronte: Üvöltő szelek
Martin: Úgy ahogy van a tűz és a jég dala
Orwell: Állatfarm
Cooper: Úgy ahogy van a Nagy indiánkönyv
Nem fer bele a top5be,de szinten sokat agyaltam egy Tolkien novella mesen,a cime A level
Agyalos,es meg korai volt nekem olvasaskor :Clive Woodall:Szarnyak haboruja,Szarnyak birodalma
ennyi:D
Szia!
Én nem tudom meghatározni a top 5-öt, de egy könyv eszembe jutott ami kiemelkedik a többi közül nálam.
Jostein Gaarder: Sofie világa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!