Jó könyvek egy 15 éves tinilány számára?
Amikor csak a kérdést láttam, már akkor is vörös pöttyöst akartam ajánlani, de így talán többet is leírok. :D
1. Cassandra Clare - A végzet ereklyéi sorozat (sorrendben a kötetek: Csontváros, Hamuváros, Üvegváros, Bukott angyalok városa, Elveszett lelkek városa, a hatodik rész még jövőre jön, City of Heavenly Fire)
Ez a kedvenc vörös pöttyös sorozatom, és Clare pedig az első számú kedvenc írónőm. :D Olyan hihetetlenül csavarja a szálakat, hogy az elképesztő. Van, hogy összetöri a szíved egy-egy lépésével, de aztán valami hihetetlen módon ír egy csavart a sztoriba. Ja igen, és részemről Cassie nevéhez fűződik a legjobb könyves álompasi is, Jace személyében. ;)
2. Cassandra Clare - Pokoli szerkezetek sorozat (Az angyal, A herceg, illetve decemberben jelenik meg elvileg A hercegnő)
Ez a Végzet Ereklyéi sorozat előzménye, az 1800-as években játszódik. Ugyanúgy az árnyvadászok világáról szól, meg a két sorozatban elég sok párhuzam van, mégsem mondanám koppintásnak. Nekem a TMI (The Mortal Instruments = Végzet Ereklyéi)jobban tetszett, de azért ebben is van nagyon sok minden. :)
Cassie mellett még egy érvet hoznék fel: hihetetlen, amikor elejt egy utalást egy könyvben, és az egész két kötettel később nyer értelmet, pedig az elején nem is gondolnád, hogy ennek még lesz jelentősége... ugyanezt megcsinálja a sorozatokkal is, pl. a Pokoli szerkezetek szereplői feltűnnek a TMI-ben is, ha kell. :) Szóval eszméletlen, hogy hogy tud észben tartani egyszerre több sorozatot. Lesz egyébként még árnyvadászos sorozata, pl. a TDA, vagyis a The Dark Artifices, vagy a TLH, és még egy, aminek nem tudom a leendő címét, meg a sorrendet sem. :D
3. John Ajvide Lindqvist - Hívj be!
Nem egy klasszikus sztori, az biztos. Kell hozzá egyfajta érettség, meg alapból felnőtteknek ajánlják, ennek ellenére én 13 évesen is imádtam. Alapból tetszett ez a svéd külvárosi vonal, amit végigvitt, meg nagyon mély témákat érint, mint például az osztálytársak egymás közötti zaklatása vagy a pedofília. Persze ez olyan "a műfaj kedvelőinek"-könyv inkább, tehát ha a fülszöveg alapján nem tetszik, akkor nem ajánlom annyira. :)
4. Sebastian Fitzek - A terápia
Egyszerűen imádom ezt a könyvet. :) Ez egy pszichothriller, tehát nem jön be mindenkinek, de nekem nagyon tetszett. Egyrészt azért, mert a stílus is jó, de a sztori és az események fogtak meg nagyon. Fitzek szintén nagyon megcsavarja a szálakat, és még az utolsó 10 oldalon is képes fordulattal előállni. Ennek ellenére nem kelti azt a hatást, hogy "a végére akart egy nagy csavart", mert az egész könyv folyamatosan ilyen, és úgy jutsz el a végső "igazsághoz".
5. Libba Bray - Rettentő gyönyörűség és folytatásai
Csak az első részt olvastam, és akkor tetszett - viszont csak ennyi maradt meg belőle. Nem garantálom a minőséget, de mivel elég sok embernél láttam, gondolom, jó lehet. Egyébként én is újra fogom olvasni lassan. :)
6. Sarah Dessen - Tökéletes
Bár ez nem vörös pöttyös, még csak pár hete fejeztem be, és egyszerűen imádtam. A karakterek, a sztori is nagyon jó, meg úgy olvastatja magát az egész. :) Egyik kedvenc könyvem lett.
7. Maggie Stiefvater - Shiver, Linger, Forever
Szintén csak az első részt olvastam, és ezt is újra akarom olvasni. Határozottan emlékszem, hogy tetszett. :)
És még itt van néhány könyv, amit nem olvastam, de a várólistámon vannak:
Alex Flinn - Beastly (bár ahogy barátnőm olvasta és mesélt róla, nem igazán tetszett)
Bree DeSpain - The Dark Divine trilógia (erről elég vegyesek a vélemények, de én adnék neki egy esélyt)
Lauren Kate - Fallen (szintén megoszlanak a vélemények)
Tara Moss - Fétis (erről kb. semmi infóm nincs)
Becca Fitzpatrick - Csitt, csitt (egyik osztálytársamnak tetszett, azért szeretném olvasni én is)
Stephenie Meyer - A burok (sok helyről hallottam róla jó véleményeket)
John Ajvide Lindwvist - Élőhalottak (az író miatt :))
Suzanne Collins - Az éhezők viadala trilógia (eléggé alapmű lett mostanság, meg a filmet láttam angolul, szóval nem lehet rossz)
Cat Patrick - Forgotten (tetszik a fülszöveg, bár állítólag sokkal kevesebbet ad, mint amit elvárnál :\)
Kerstin Gier - Időtlen szerelem trilógia (állítólag iszonyat jóóó :))
Swati Avasthi - Ököl/jog (megfogott a fülszöveg)
Benina - Bíborhajú sorozat (sok embernek nagyon tetszett, így mindenképpen elolvasnám)
Remélem, segítettem, és bocsi a kisregényért. :$ Amúgy 16/L vagyok, szóval szerintem ezek neked is tetszenének.
Szia:)
Én is 15/L vagyok. Amiket mostanság olvastam:
Andrew Lane: Ifjú Sherlock Holmes-Halálfelhő
Rick Riordan: Percy Jackson és az Olimposziak (sorozat)
Leiner Laura: Szent Johanna Gimi (sorozat)
Martha Tailor: Zöld halál
Louis Lowry: Bradley, az osztály réme
Louis Lowry: Az emlékek őre, Valahol messze, Hírvívő (trilógia)
Simone Elekes: Tökéletes kémia
E.L. James: 50 árnyalat trilógia
Kristin Cashore: A garabonc
Neil Gaiman: A temető könyve
Og Mandio: A tizenkettedik angyal
nekem az összes tetszett:)
amik a listámon vannak:
Sarah Dessen: Figyelj rám
Lissa Priece: Testbérlők
Takami Kósun: Battle Royale
Stephenie Meyer: A burok
Scott Turow: Ártatlanságra ítélve
Sarah Dessen: Altatódal
Suzanne Collnis: Az éhezők viadala trilógia
Stephanie Perkins: Anna és a Francia csók
Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás
Cat Patrick: Forgotten
Becca Fitzpatrick: Csit csit
Jennifer Armentrout: Obszidián
Simone Elkeles: Leaving paradise
Tara Moss: Fétis
John Green: Csillagainkban a hiba
Delphine de Vigan: No és én
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója (sorozat)
Nicholas Sparks: Az utolsó dal
Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai
Joss Stirling: Lélektársak-Sky
Sara Shepad: Pretty Little Liars
John Green: The fault in our stars
Charlotte Bronte: Jane Eyre
Maggie Stiefvater: Shiver
Bree Despain: Fehér Farkas
Laure Kare: Fallen
Susan Wilson: A táncoló kutya
J.K. Rowling: Harry Potter
Laslie L. Lawrence: Nyomasztó örökség
Arnor Grunberg: Tirza
David Mitchell: Felhőatlasz
Nick Hornby: Betoncsók
Ally Carter: Ha megtudnád, hogy szeretlek, meg kellene öljelek
Louise Rennison: A macskám, a családom...és a fiúk
Cecily Von Ziegesar: Bad girl (sorozat)
Brandon Hackett: A poszthumán döntés
Jean Webster: Nyakigláb apó
Jean Webster: Kedves ellenségem
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Kathleen E. Woodiwiss: Hamu a szélben
Ann Aguirre: Menedék
Darren Shan: Rémségek cirkusza + a többi rész
Stephen King: Cujo
Stephen King: Carrie
Stephen King: A búra alatt
Stephen King: Dolores
Jane Austen: Büszkeség és Balítélet
Jane Austen: A Watson család történet
Jane Austen: Emma
Jane Austen: Értelem és érzelem
Dan Brown: A Da Vinci-kód
Dan Browm: Angyalok és démonok
Colleen McCullough: Tövismadarak
Wass Albert: Adjátok vissza a hegyeimet
Wass Albert: A funtineli boszorkány
Wass Albert: Kard és kasza
Aszlányi Károly: Sok hűhó Emmiért
J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk ura trilógia
J.R.R. Tolkien: A babó (A hobbit)
George R. R. Martin: A Tűz és Jég dala sorozat
Christopher Paolini: Eragon
Celia Rees: Bűbájos Mary
Celia Rees: Farkasszem
Celia Rees: Kalózok!
Celia Rees: Vágyak évadja
John Green: Alaska nyomában
Philip Beard: Kedves Zoé
Celia Rees: Bűbájos Mary
Celia Rees: Farkasszem
Meg Cabot: Airhead
Viktor Pelevin: Számok
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli (sorozat)
Lisa Jane Smith: Vámpírnaplók
Franz Kafka: Az átváltozás
Colleen Houck: A tigris átka
Mats Strandberg - Sara B. Elfgren: A Kör, A Tűz és lesz még egy része
Jonathan Stroud: Bartimaeus (trilógia)
Pittacus Lore: A negyedik, A hatok hatalma, Kilencedik titka (trilógia)
Jay Asher: 13 okom volt
Clarie Loup: Amikor életemben először...
Henryk Sienkiewicz: Sivatagon és vadonban
Douglas Adams: Galaxis Útikalauz stopposoknak (trilógia 1. része)
jó olvasást:)
Amiket én imádtam:
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók
Simone Elkeles: Tökéletes kémia 1.rész, A vonzás törvénye 2.rész. (Lesz 3. is)
Justina Chen Headley: Iránytű önmagamhoz
Meg Cabot: Locsifecsi királynő
Leiner Laura: Szent Johanna Gimi (összes része, bár gondolom erről a könyvsorozartól már hallottál)
Utáloom a fantasykat szóóval ezek mind ilyen romantikus könyvek inkább.
Jó olvasáást!:D
15/L
". válaszoló:
A Vámpírnaplókat el ne olvasd! Kidobott pénz, ráadásul kb. olyan logikai bakik vannak, hogy pl:
Egy tűznek parancsoló boszorkányt bezárnak egy FAketrecbe. Nem tud kiszabadulni...
Szia akkor néhány fantasztikus könyv!
Kihagyhatatlan sorozatok/könyvek, és Vörös pöttyösök! ;)
A kedvenceim:
Obszidián, Ónix
The Dark Divine, The Lost Saint,The Savage Grace
Fallen,Torment,Passion,Rapture
Bíborhajú: A boszorka fénye, a Boszorka démona, A boszorka városa , Milan könyve
Enigma
Csitt,Csitt összes része :)
Azok amiket ajánlok de nem a kedvenceim:
Forgotten (engem annyira nem kötött le, viszont azért ajánlom, mert nekem megvan ez a könyv és sok barátnőmnek kölcsön adtam, és ők elvoltak ájulva tőle)
A Szörnyszívűt láttam, hogy ajánlották, nekem ez a könyv is megvan. Hát annyit mondok, hogy megvenni nem érdemes, annyira nem volt szerintem jó, de elolvasni azért megéri :)
Pokoli báléjszakák Több rövid történet van benne, egyik sem csatlakozik a másikhoz. Viszont a történetek alapsztorijai jók.
Jó kis könyv, de nem lett a kedvencem az biztos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!