Ti milyen stílusú könyveket szerettek olvasni?
"Ti milyen stílusú könyveket szerettek olvasni?"
Én leginkább a scifi-t szeretem.
"melyik könyv fogott meg legjobban ebben a témában?"
Brandon Hackett - A poszthumán döntés.
Én általában mindent felfalok. :DD
Egyedül a sci-fi témájú nem tetszik.
Fantasy pedig csakis Tolkien: Gyűrűk ura. A többi azután már mind egy rossz másolatnak tűnt. Stuart Hill: Jégvár csatája, egész egyszerűen szörnyű.
Pár példa, amit szeretek. :)))
Bronte:Jane Eyre
Az a megtestesült romantika, ami átlengi az oldalakat és a szenvedély, amit el sem hiszel, mert úgy érzed ilyen nincs. A történet, amitől megborzong a lelked, de ugyanakkor függetlennek és szabadnak érzed magad. Az az érzés, az az igaz szerelem, amire minden kis- és nagylány, talán még felnőtt is vágyik, megtestesül, alakot ölt és látod minden mozzanatát, és reméled, hogy egyszer te is egy Jane leszel, az út végén pedig -akármilyen nehéz is volt- egy Rochester vár.
J.D. Salinger: Zabhegyező
Magáért beszél. Egy olyan mértékű feszültség van benne, hogy minden porcikám beleremeg.
William Golding: A Legyek Ura
Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig!
Én az ilyen lélek-, és hátborzongató könyveket szeretem. :)
Én leginkább az Ac krimiket , Rejtő könyveket , ifjusági regényeket szeretek olvasni .
Agathatól a Tíz kicsi néger
Rejtőtől a Piszkos Fred
Ifjuságiak közül meg Mark Twain : Egy jenki Arthur király udvarában
Mindent megéri elolvasni - egyszer. Utána te döntöd el, hogy megérné-e még egyszer.
A Zebhegyező szerintem jó könyv, vágj bele. Ifjúsági, ha úgy vesszük, a főszereplő helyzetébe talán bele tudsz helyezkedni. (De nem ifjúsági irodalom, erre készülj.)
Hogy én milyen stílusú... bármilyen. Zsáner? Bármi. A romantikát nem kedvelem annyira, tehát a tömör gyönyör könyvek nem jönnek be, ezeket inkább kerülöm, egyszer, ha mindent elolvastam, amit akartam, majd ezekre is sort kerítek. Mi fogott meg a legjobban? Van az a mennyiség, ami fölött az emberben egyszerre üvölt ötven cím, és nem képes kiválogatni, melyik a "legjobb". Megpróbáltam a sci-fiben végiggondolni, de nem sikerült. Én mindent szeretek, imádok, amit nem, azt pedig "csak" elismerem, de az is megfog, mert sokat gondolkodom rajta.
Ennek ellenére nem vagyok "tökéletes olvasó": a kedvenceket (van pár száz) is utálom néha, mikor hibáznak.
Én a krimik és a regények híve vagyok :)
Kedvenceim a Rejtő könyvek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!