A tesóm meg mutadta a régényét de nekem nem teccik ő meg nagyot kébzeli magáról. (? )
nem tudom hogyan mondjam meg ő azt kébzeli olyan jó.nagyon sokat olvas a tesóm má kiolvasodt ebbe az évbe 12 könyvet.De nekem akkor sem tetszik az írása.ja és leírom az alap történet hogy nektek tetszik-e:Virág a szüleivel él és a 223 éves bátyával Budapesten.Egy szép derűfényes délutánon elütik Virág testvérét.Virág szenttanúja volt az eseménynek.Ádám belehal a balesetbe.a rendőrség nyomozni kezd az ügy után.Virágnak az élete is megváltozok a tesója halála után.Virág külnöseket álmodik egy emberről.Az ember kopasz bajúszos izmos testalkató.Az elő álmába látja a embert egy jégkék kocsiba pont olyanba amivel elütödték a bátyját.utána lássa a kocsit egy rajzon a suliba.A suliba haza jövetelt lássa az embert a kocsiba.Amikor Virág kiakarja jelenteni mit jelenthetnek a jelek rá jön hogy az a kocsi volt amivel elütödték Ádámot.Virág nyomozásba fog hogy megtalálja az embert a kocsival együtt,miként a rendőrség semmire se bukkan virág számtalan nyomott talál.Virág úgy érzi a rendőrséget nem értesíti.Virág félelembe fog élni a nyomozása alatt.
ez az alap történet amit a tesóm írt.és a tesóm 10/L meg amúgy fiatalnak tartam.tudom nagyon sokat olvas az első két története óta sokat fejlődött.A helyesírásával semmi bajom csak szerintem nem jó történet.Nektek hogy tetszik? 16/l
egy kis javítás a történetetbe:Virág a szüleivel él és a "22" éves bátyjával.
nem 223 évest akartam bocsi gépelési hiba remélem megértittek hogy a tesóm elgépelte én bemásoláskor nem figyeltem :
Határon túliak vagytok?
teccik - tetszik
mutadta - mutatta, kiolvasodt - kiolvasott, elütödték - elütötték
képzeli - képzeli
ebbe - ebben, évbe - évben, álmába - álmában, suliba - suliban, kocsiba - kocsiban
ügy után - ügyben
szenttanú - szemtanú
bajúszos - bajuszos
testalkató - testalkatú
haza jövetelt - hazamenve vagy hazajőve
lássa - látja
kiakarja - ki akarja
rá jön - rájön
nyomott - nyomot
Majdnem minden mondatban szóismétlés van, a mondatok tömör kijelentők, nincs szövegközpontozás és a helyesírás nem hogy "semmi baj", hanem közel állhat a nyelvtan bukáshoz. Ha sokat olvas akkor figyelmetlen lehet, mert nem veszi át a helyes nyelvi kifejezéseket, sem a választékosságot. Pont, vessző, bármilyen tagolóelem után szóközt kell rakni.
De a történet tényleg nem jó, ebben igazad van. Ezt nem lehet bírni 60 oldalon át, ez a kis részlet is taszítja az embert. A zene is valószínűleg eltereli a figyelmét, és arra figyel a helyesírás helyett.
Fejlődésként érdemes Word-ben leírni a szöveget, amiben van magyar helyesírás-ellenőrző, mert ilyen formában kiadni a szöveget igénytelen. Az aláhúzott kifejezés nem díszítve van, hanem jelzi a böngésző is hogy rosszul írták. A másik, hogy akinek nem megy az írás az ne csinálja, nem kell minden divatba beleugrani, mert most épp a történetek a menők.
Ezt pedig ne kötekedésnek vegyétek, a válaszban nincs semmilyen bántó szándék, viszont rengeteg fejlődésre van szükségetek.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__4544502-t..
Létezik, hogy 2 ember ennyire ne tudjon írni ? Szerintem nem...
Hiába adod ki magad a 16 éves tesódnak, még mindig gyatra a munkád.
Nyugi, ez csak az a kérdező, aki naponta teszi ki az új regénye alaptörténetét, amit aztán a legtöbben jól lehúzunk. Nincs ez másként ezzel sem.
1. lépés - tanulj meg helyesen írni! Addig ne is kezdj bele az írásba!
2. lépés - olvass! 12 könyv nem sok, heti egy könyvvel kell kezdened, ha írni akarsz.
3. lépés - tanuld meg, hogy egy történetet kb. hány oldalon taglalhatsz. Én ezt a sztorit 20 oldalnál tovább nem olvasnám. Egy nagyobb regény része lehet, de önálló lábakon nem áll meg.
#3-as
"Határon túliak vagytok?"
"Határon túliként" ezt kikérem magamnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!