Milyen különleges/nyomasztó/frusztráló hangulatú kkönyveket ismertek?
Janne Teller - Semmi
Alekszandr Szolzsenyicin - Rákosztály (ezt még ugyan még olvasom, de eddig elég nyomasztó volt)
Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés
Arról szól, ami a címben van: bűnről, bűntudatról, önigazolásról, lelkiismeret-furdalásról, bűnhődésről. Én nem szeretem a nyomasztó könyveket, ez mégis az egyik kedvencem. A világon valaha írt legeslegjobb könyvek egyike. Alapmű.
Darren Shan: A vézna hóhér
Kemény, komoly, durva, sötét hangulatú fejlődésregény, amelyre nagyjából ugyanaz igaz, mint az előzőre. Holott alapjáraton nem szeretem a nyomasztó könyveket, ennek hetekig a hatása alatt voltam. Tökéletes könyv.
Sir Arthur Conan Doyle: A Sátán kutyája
Könnyebb az előző kettőnél, de azért még bőven elég sötét. Egy nyomasztó rejtélyről és annak kibogozásáról szól.
Rejtő Jenő: Megyek Párizsba, ahol még egyszer sem haldokoltam
Ha valami TÉNYLEG lesújtót akarsz, olvasd el ezt. Nagyon nem az, amit Rejtőtől megszoktunk. Annyira nyomasztó, hogy nekem is csak harmadik nekifutásra sikerült megbirkóznom vele, pedig óriási Rejtő rajongó vagyok.
Moldova György: Gázlámpák alatt
Igaz történetek. Ez benne a legnyomasztóbb, hogy valós. Hogy nem kitaláció. Vigyázz, NAGYON kemény, durva, megrázó, nyomasztó és lesújtó! De egyben alapmű is. Mindenkinek el kéne olvasnia.
Takami Koshun: Battle Royale
Olyan szinten leamortizált ez a könyv, hogy ilyen nyomott hangulatot még sosem éreztem magamon. Nem is maga a halálesetek kirészletezése vagy maga a halálok, hanem az alaptéma miatt. Hiszen akik a könyvben gyilkolják egymást, azok osztálytársak... Ez számomra durva és felfoghatatlan. Végig tiszta zombi voltam :D
A harmadik válaszhoz hozzászólva, Az Éhezők Viadala miatt én halálra agonizáltam magam, annyira féltem, hogy valami jófej szereplő meghal... De ez az izgalom semmi a BR-hez képest.
A vézna hóhért még nem olvastam, de a Battle Royale brutálisan jó. Szerintem ha teheted, olvasd el mindkettőt, mert Darren Shannak igen jó híre van :) Én is szeretnék majd tőle olvasni, ha újra kinyit a könyvtár.
(7-es voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!