Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Éppen egy regényen dolgozom,...

Éppen egy regényen dolgozom, és már nagyon jól haladok. Viszont egy dologgal nem tudok megbirkózni. A regényben vannak tanárok is. Sajnos nem tudok kitalálni jó, találó neveket nekik? Íme a tanárok jellemzése:

Figyelt kérdés

-Irodalom: férfi tanár. Szigorú, keménykezű tanár, mégis, a könyv főszereplője nagyon jól kijön vele, mivel nagyon szereti az irodalmat.

-Informatika: férfi. Minden gyerek szereti. Laza, jófej tanár. Fiatal, és az órái nagyrészt szabadfoglalkozással telnek.

-Matek: nő. Könnyen fellehet húzni, sokat szívatják a gyerekek.

-Töri: nő. Mindig gigantikus témazárókat írat. Maratoni szövegeket diktál. Nem várja meg a lemaradt diákokat.

-Biológia, földrajz: nő. Minden órán feleltet. Soha nincs szabdfoglalkozás az óráján. Keménykezű nő, mindenki utálja. Csak nagyon "menő", illetve bátor diákok szokták ugratni.

-Tesi: szintén nő. Nincs tekintettel azokra a diákokra, akik nem bírják a futást, és ilyenfajta sportokat. Ugyanakkor viszonylag kedves nő olyan értelemben, hogy nem szokta szekálni a diákokat, de nem is szokta ölelgetni őket.

-Fizika, kémia: Ijesztő nő. Nagy, vöröses narancssárgás hajturbánja van általában, de előfordul a zöld, a rózsaszín, és ehhez fogható színek. Keménykezű nő ő is, de diák-kedvenceivel nagyon elnéző, láthatóan kivételezik velük.

-Rajz: az egész suli szerint nagyon jó fej férfitanát, nála csak az infótanár a "jófejebb". Azonban mivel a főszereplő lánynak alig van valami tehetsége a rajzhoz, őt mindig szekálja. Mindenért őt hibáztatja, utálja a lányt, és a lány is őt. Egyszóval ő a "rémtanár" a főszereplő szemében.

-Osztályfőnök: Nagyon jó fej tanár ő is. Az osztálya nagyon szereti, és a férfi is szereti az osztályát, még akkor is, ha egyszer-kétszer bizony gazdagítják pár ősz hajszállal. Rendes tanár, szeretik a diákok.

Amúgy meg német szakos.

-Angoltanár: Ő is kedves férfi tanár, de az óráin legtöbbször tovább megy az anyaggal. Csak a szünetek előtti pár napon szokott szabadórát engedni, amikor a diákok úgyis kezelhetetlenek.

-Francia tanár: férfi. Mindenki szereti, főleg azért, mert ha egy-egy anyagot nem értenek a diákok, visszamegy, és alaposan végigveszi, elmagyarázza akár 5-ször is, csak hogy megértsék a diákok. Szabad órával kapcsolatban ugyanúgy van, mint az angoltanárral.

2013. jún. 26. 17:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Milyen nemzetiségű és jellegű nevek kellenek? Mert nem mindegy, hogy a helyszín Magyarország, Amerika, esetleg Délkelet-Indonézia, és hogy a műfaj fantasy, vagy realista...
2013. jún. 26. 17:22
 2/14 anonim ***** válasza:

irodalom: Ezra

töri: Margaret

francia: Claude

hirtelen ezeket tudnám javasolni

de igazából a te műved, neked kell tudni, a saját teremtményeid, szerintem te nevezd el őket

[link]

[link]

itt tudsz nézelődni

de ha magyar nevekre gondoltál, akkor egyszerűen nézelődj a naptárban

Sok sikert hozzá! :)

( én olvastam már pár úgymond kezdő emberek regényét, és szólj, ha véleményre lenne szükséged)

2013. jún. 26. 17:28
 3/14 anonim ***** válasza:
90%
Vajon ezek a tanárok miért hasonlítanak a Szent Johanna beliekre? Remélem ez csak vicc, hogy a könyvedben ők lesznek a tanárok.
2013. jún. 26. 17:59
 4/14 A kérdező kommentje:

Először is, magyar nyelvű suli, diákok, és a tanárok is, kivéve kettőt, az angolt, és a franciát. Ők olyan nemzetiségűek, amilyen tárgyat tanítanak

Másodszor: Nem, nem, semmi köze nincs a Szent Johanna gimihez :) Teljesen más tanárok, csak véletlen műve, hogy egyezik egy kicsit a jellemük :)

2013. jún. 26. 18:31
 5/14 rajcziz ***** válasza:
95%

Először is. Tök mindegy, hogy milyen nevet adsz a szereplőknek. A valóságban sem az ember neve határozza meg a jellemét (már ha nem hiszel az ilyen névmisztikás humbukban). Ugyanúgy hívhatnának egy szereplőt Kovács Gézának mint Kismartoni Józsefnek.

De ha mindenáron gondolkodni akarsz a neveken, először válaszd ki a keresztnevet, és ahhoz keress jólhangzó vezetéknevet.

Másodszor. Ez nem véletlen műve, ez egy az egyben a Szent Johanna Gimi-sorozat tanári kara.

2013. jún. 26. 18:48
 6/14 anonim ***** válasza:
91%

Szigorú, férfi és irodalomtanár, akivel a főhős kijön?

Laza infótanár?

Kegyetlen tesitanár?

Furahajú kémiatanárnő?

Jófej rajztanár, aki a főhőssel rosszban van, mert az NEM TUD RAJZOLNI?

Németes osztályfőnök?

Nem is tudom, hol olvastam már ezt...

khmm... szjg... khm...

Komolyra fordítva a szót: Leiner Laura ellőtte már azt a poént, hogy a főszereplő rajzból a legrosszabb. Meg a többit is. Tessék mást kitalálni, mert ez majdnem egy az egyben a SZJG tanári kara, nem tudom, miért mondod azt, hogy nem. Nem olvastad a könyveket? Mert ha igen, akkor tudnod kéne.

Na, de... hogy tippet is adjak. Én magyar neveket sokszor úgy keresek, hogy fogok egy telefonkönyvet, és kinyitom. Vagy a filmek stáblistáját figyelemmel nézegetem.

2013. jún. 26. 19:49
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2013. jún. 26. 19:56
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Irodalom: Kardos Kálmán

Infó: Tölgyessy László

Matek: Gazdag Márta

Töri: Barka Gabriella

Biosz: Baranyai Zita

Tesi: Korponay Andrea

Fizika, kémia: Gondos

Rajz: Vladár Ervin

Ofő: Haller Endre

Angol: Henry O'Realy

Francia: Alphonse Durand

2013. jún. 26. 20:43
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
vicces :)
2013. jún. 26. 21:06
 10/14 A kérdező kommentje:
Oké, felfogtam, megértettem. És köszönöm azoknak a válaszadóknak, akik komolyan tudtak segíteni!
2013. jún. 26. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!