Metro 2033 idézet kántól jelentése?
Elolvastam a könyvet de ezt a mondatot nem értem :
Az, akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen,
elsőként fogja meglátni benne a fény villanását
nem igazán értetem meg . a válaszaitokat előre is köszönöm !
Hogy is mondjam csak... tehát a sötétség alapjába véve a gonosznak és a rossznak, a tudatlanságnak a metaforája, a fény pedig a tudásé, a jóságé stb.-é.
artyom az egész életét egy leatombombázott város romjaiban éli le, fasiszták, kommunistákkal körülvéve, ahol az emberek gyilkolnak, és még ezek mellett a mutánsoktól is tartaniuk kell, egyszóval egy sötét világban nő fel. de ő ezzel megpróbál szembeszállni.
másrészről ez vonatkozhat a feketékre is, hiszen artyom abban a hitben élt, hogy el kell pusztítania őket, mert veszélyt jelentenek az emberiségre, de a végén ráeszmél, hogy valójában a feketék csak jót akartak. (vagyis elég türelme és bátorsága volt ahhoz, hogy szembenézzen velük, éppen ezért észrevette bennük a jót is.)
meg még rengeteg dologra illik ez idézet a könyvben, csak el kell rajta gondolkozni egy kicsit.
remélem segítettem egy kicsit megérteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!