Hogyan írsz regényt?
Mibe/hova írod?
Megtervezed/leírod a helyszíneket és karaktereket?
Magától jön a történet vagy erősen gondolkoznod kell, hogy kitaláld a folytatást?
Milyen inspiráló weboldalakat, könyveket ismersz?
Milyen műfajban, milyen számban írsz?
Ha van bármi ötleted, tanácsod a regényírással kapcsolatban, írd meg! :)))
Én blogspoton írom...
A fejemben kialakítom a főszereplőket, illetve a helyszíneket. Ha már "megvilágosodtam" leírom és kész a sztori :)
Az elején mindig nagyon könnyen jön az ihlet, mikor már kibontakozóban vannak a szálak én akkor akadok meg :s
A mostanit naplószerűen, amolyan mintha csak egy sima tini lenne, de vicces cinikus módon igyekszem megfogalmazni.
Meglepő módon füzetbe írom. Általában van egy gépelt másolatom is Word-ben, ha el akarom küldeni valakinek, hogy véleményezze.
A helyszíneket nem tervezem meg előre, csak úgy jönnek, de a karakterekről nagyon pontos vázlatot készítek, a motivációikról és a jellemfejlődésükről.
A történet általában magától jön, én mindig úgy mondom, hogy engedem a karaktereknek megírni. Felteszem magamnak a kérdést: "Vajon ez a srác/csaj miért ilyen?" Ha sikerül megválaszolnom, akkor már meg is van az alapszituáció és az alapkonfliktus. "Vajon mit tenne ebben a helyzetben?" És már megy is tovább, mint a karikacsapás.
Igazából az inspiráció számomra a zene, könyvek terén inkább példaképeim vannak, akikre hasonlítani akarok valamiben, de konkrétan nem merítek tőlük ötletet, és nem is lopok.
Pillanatnyilag egy posztapokaliptikus fantasy-n dolgozok (de jó leírni :D), de sci-fit és disztópiát is írtam már, számomra az a lényeg, hogy nagy legyen a szabadság.
A sok karakter és a cselekmény miatt E/3-ban írok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!