Mondanátok nekem olyan könyveket, amiket drogok hatása alatt írtak?
Én úgy tudom Edgar Allan Poe drogozott.
Legismertebb műve a Holló
bulgakov is drogozott (állítólag), "merem ajánlani" tőle a mester és maragaritát, nagyon érdekesen van megírva. mielött megtudtam volna, hogy rendszeres szer használó volt, akkor is úgy gondoltam erre a műre, hogy tuti nem józanul írta, mert ilyet nem ír az ember teljesen normálisan. (utálom a művet)
a dr. jekyl és mr. hyde-ot is elvileg szer hatása allat írták. valamint lewis caroll alice csodaországi utazásai, is a szerek hatásai allat íródtak.
(valamint én állítom , hogy az isteni színjátékot is valahogy szerek hatása allatt írta dante, de eze nem biztos)
sok ókori dráma is drogok hatása allat írodott, ha eszembejut még pár akkor majd még írók.
Hagyományosan azt szokás mondani, King minden jó művét bedrogozva írta meg. (Ez persze sarkítás.)
Hunter S. Tomphson és William S. Borroughs szintén nagy drogos írók, ebbe a körbe tartozik még Jack Kerouac. Aldous Huxley sokat említi a drogokat, speciel nem tudtam, hogy ki is próbálta. Régebbre nyúlva például Baudlaire említhető (ópium), és ahogy én tudom, William Blake sem vetette meg a kábítószert. A magyaroktól persze Csáth Géza a legismertebb.
Másokat már említettek előttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!