Rengeteg gondolat kavarog a fejemben. Az írás lehet megoldás?
Arról van szó, hogy egyszerűen nem értem az embereket. Komolyan mondom, egyre ostobább lesz az emberiség. Miért jó az, ha kigúnyolnak másokat, ezzel tönkretéve a mindennapjaikat? Miért jó ha hátat fordítanak a környezetvédelemnek és (elnézést a szóhasználatért) szarnak nagy ívben a bolygónk jövőjére? Miért jó, hogy kisállatokat kínoznak és hagynak magukra?
Egyszerűen nem értem, miért nem lehet ép ésszel felfogni, hogy ezekkel a tevékenységekkel sokan másokat tesznek tönkre. Nemegyszer próbáltam hatni az ilyen személyiséggel rendelkező osztálytársaimra, ismerőseimre, sikertelenül...
Valahogy muszáj kiadnom magamból ezeket a gondolatokat, és már egy ideje körvonalazódik bennem egy regény története. Szeretnék írni az iskolai piszkálódásról, állatkínzásról, családon belüli erőszakról... Ezek mind olyan témák, amik érzékenyen érintenek, mert jelen vannak a közvetlen környezetemben.
18 éves lány vagyok, vannak barátaim, nem vagyok kiközösített. De eléggé szívemen viselem a „gyengébbek” sorsát, és úgy érzem, ha írnék, és közzétenném valahogy, talán sikerülne felnyitnom pár ember szemét.
Ti mit gondoltok erről?
Én írnék a helyedben! Kezdetnek csak novellákat. Olyasmit, amit az egyszeri internetező megkap ismerősétől levélben, elolvassa, hümmög kettőt, továbbküldi. És mindenképp kérj meg egy ismerőst hogy olvassa át és véleményezze ("bétázza") a nagy könyvkiadók is kijavítják a legjobb írók műveit is :)
Ami csapda tud lenni: 1, ha egyből hatkötetes regénybe kezdesz. Asszem Paolini az egyetlen akinek ez a módszer bejött, de úgy tudom ő is írt kisebb történeteket az Eragon (Örökség-sorozat) előtt. 2, ha a fióknak írod. Legalább néhány ismerősnek nyugodtan küldd el, és én a helyedben néhány, a témával foglalkozó magyar nyelvű oldal szerkesztőivel is beszélnék. Vannak magyar nyelvű írói fórumok is pl Karcolat, Merengő. A lényeg hogy ne csak te vidd oda a saját irományodat hanem olvasd is el másokét! 3, ha írás közben hátat fordítasz a való életnek. Kényelmes megoldás, de nem nyerő.
Amíg az ember ember marad,addig ezek a dolgok nem is fognak változni. Sokan mondják,hogy az ember és az állat nem ugyanaz...miért nem? Ugyan az,csak felemelkedett a többi állat közül.
Szerintem jó ötlet leírni,ez már nekem is eszembe jutott(bár nem írtam le végül is). Csak sajnos ezzel semmin nem fogsz változtatni.
Köszi szépen a válaszokat! :)
3. válaszoló! Bocsi ha úgy tűnt, hogy én felsőbbrendűnek érzem magam, vagy hasonló. Ez nincs így, csak bosszant sok ember viselkedése, akik nem foglalkoznak a tetteik következményével. Ha írnék egy regényt, vagy akármit, akkor abban erre a problémára szeretnék rávilágítani. Köszönöm a tanácsodat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!