Publio Kiadó vélemények?
Nekem nincs különösebb bajom a Publio kiadóval. Egy éve vagyok náluk és eddig közel kétszáz könyvet sikerült eladnom a Bookline, a Book and Walk és az E-Könyv Magyarországon keresztül. Tudom ez nem sok, de valahonnan el kell indulni.
Ami meg a nagy kiadókat illeti, csakis akkor érdemes velük próbálkozni, ha híresség vagy, netalán tele vagy pénzzel. Őket a többi nem izgatja. Figyelemfelkeltésnek a Publio tökéletes. A többit meg az élet eldönti.
"Tetszik vagy nem, de a Publio, az Underground, az Álomgyár a Garbo, a Novum Verlag és a hasonló kiadók: fizető dilettánsok gyűjtőhelyei. Épp ezért akármilyen jó könyvet adnak ki egyszer-egyszer, azt sem a kritikusok, sem a szélesebb olvasóközönség nem fogja komolyan venni."
Ez azért érdekes, mert én például az Underground-nál vagy, sok könyvemmel, amik közül az egyik regényem filmjogát megvették az Államokban (egyébként a külföldi magyarok köre a fő piacom), nem is akárkik, és nem is kevés pénzért. Talán mégis komolyan vették? Ki tudja. Az biztos viszont, hogy én ebből élek. S láss csodát: a "fizető dilettánsok gyűjtőhelyei" közül az egyik a Kiadóm... Tudjátok, én azért választottam őket, mert ellentétben a "nagyokkal" (és a legtöbb "kicsivel"), nem nyúlják le a jogokat, meg lehet velük beszélni olyasmiket, amikről a "nagyok" hallani sem akarnak. Egyébként meg mindegy hol adod ki, ha jól írsz: a hab úgyis megtalálja az utat a tortára... ;)
Igaz már régebbi a kérdés de hátha még valakit megment a hozzászólásom sok bosszúságtól.
A publiot nem tudom meleg szívvel ajánlani. Csábítóak kecsegtetőek az ajánlataik. Viszont a a szezőnek mint tulajdonosnak teljesen megtiltják hogy saját alkotását bárhol értékesítse az ő tudtuk nélkűl. Még a barátaidnak sem adhatsz el jelképes őszegért egy darabot sem az ő tudtuk nélkül. Ha ezt megteszed nem fizetik ki a náluk eladott példányokat amíg nem szolgáltatod be nekik az általad eladót példányokból befolyt Összeget. Valamint szerződésszegőnek titulálnak de a szerződést nem hajlandók felbontani veled
Továbbá szerintem mahinálnak az eladott kőnyvekkel nem valós eladott példányszámok jelennek meg a profilban. Mivel programozóként dolgozók van erre rálátásom.
Ha kéred a kifizetést nagyon rugalmatlanok.
Sajnos elég rossz ebook minőséget generál a konvertáló programjuk a szépen igényesen megszerkesztett könyvedből. Miután kifizetted az általuk kért szerkesztési díjat akkor sem kapsz profi minőséget tőlük.
Hátborzongató tördelések tömkelege. Na persze a leírt könyv tartalmi mondandója a lényeg azonban túl sokat fizetsz jutalékként ahhoz hogy ne igényesen kapják meg az olvasóid a művedet. úgy látom ezt a kiadót nem érdekli a silányság.
Sajnos nagy csalódás és szerződést meg nem akarnak bontani hogy kiadót válthassak erőszakosan visszaélnek a szerződéssel.
Eleinte minden szép és álomszerű volt aztán sajnos be kelet látni a rémálmot
Pozitív egyedül a marketing hátterük csak amit már egy előttem szóló is megírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!