fiú vagy lány vagy? :)
Ha lány: Love factor - a siker és a szerelem útján (nekem nagyon-nagyon tetszett, ajánlom, ha érdekel a tehetségkutatók világa... betekintést nyerhetsz egy álmodozó lány világába, abba, hogyan lesz tagja egy tehetségkutatónak és hogyan talál rá a szerelem...) Ebből az egészből azt hiányoltam, hogy nem volt leírva, hogy milyen az élete ismert személyként... De nagyon tetszett! :)
- Jane Austen könyvek minden mennyiségben!
Philip Pullman - Sally Lockhart sorozat.
Jumurdzsák Gyűrűje
Az én kedvenceim ennyi idősen a következők voltak:
-14 évesen: Agatha Christie, Sir Arthur Conan Doyle és Rejtő Jenő könyvei, Harry Potter
-15 évesen: Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés, Semprun: A nagy utazás, Kertész Imre: Sorstalanság, Tolkien: A Gyűrűk Ura
-16 évesen: Voltaire: Candide, Michael Ende: A végtelen történet, Tolsztoj: Háború és béke, Darren Shan vámpíros sorozata
fiúnak:
Jonah Black: Jonah Black fekete naplója (sorozat)
Karl May: Winettou
C.D. Payne: Lázongó ifjúság (sorozat)
Gerlóczi Márton: Igazolt hiányzás
J. D. Salinger: Zabhegyező
Louis Sachar: Stanley, a szerencse fia
Douglas Admas: Galaxis útikalauz stopposoknak
lánynak:
Ann Brashares: Négyen egy gatyában(sorozat)
Kerstin Gier: Rubinvörös (sorozat)
Charlotte Brontë: Jane Eyre
Helen Cross: Szerelmem nyara
Beverly Donofrio: Fiúk az életemből
Szabó Magda: Abigél
Louise Rennison: A macskám, a családom... és a fiúk
Szilvási Lajos: Egymás szemében
ha lány vagy, a fiú kategóriába soroltak közül is olvass nyugodtan, nekem lány létemre nagyon tetszettek. ha fiú, akkor a lányosból max a Jane Eyre, meg az Abigél lehet számodra értékelhető. én 16 évesen Kunderát faltam minden mennyiségben, meg Stephen Kinget, plusz a fenti csajos löttyöket. Harry Potterista is vagyok.:)
egyébként a kötelezőket is érdemes olvasni; hasznos, mert úgyis fognak kelleni irodalomórára, és tényleg vannak jók közöttük.
Anna és a francia csók :D
Köszönöm az eddigi válaszokat!!!. ^^
Lány vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!