Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ti éreztétek már úgy egy...

Ti éreztétek már úgy egy könyvel kapcsolatba, h megváltozik a személyiségetek?

Figyelt kérdés
Úgy értem,volt már olyan valakinek,h elolvasott egy könyvet,és pl a főszereplőjével próbált azonosulni? Persze ez nem rossz minden esetben, főleg akkor h az a szereplő Kedves,barátságos stb... De volt már veletek hasonló? Volt már olyan h Egy könyv elolvasása után máshogy láttátok a dolgokat?

2013. máj. 19. 19:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Még nem, nehezen vagyok befolyásolható, meg ritka, hogy valami annyira tetsszen.
2013. máj. 19. 19:05
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az már volt, hogy egy könyv elolvasása után megváltozott egy bizonyos dologról a nézeteim, de szerintem arra egy könyv sem képes, hogy alapjaiban megváltoztassa valaki személyiségét.

Minden olvasás alkalmával azonosul az ember egy vagy két szereplővel, kivéve, ha az író direkt olyanra formálja a karaktereket, hogy az olvasó ne tudja magát beleélni. Szeirntem ez sosem rossz, és lehet ugyanúgy hasznos, ha a szereplő nem Kedves,barátságos stb... (sic!). Rengeteg tapasztalatot szerezhetsz egy könyvből és annak a szereplőjének szemén keresztül, hiszen más és más nézőpontokat ismersz meg. De ahogy mondom, személyiséget egy könyv sem tud változtatni.

2013. máj. 19. 19:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, nem is egyszer.

Életem legmeghatározóbb írója Rejtő. Szerencsére pont a legjobbkor akadtak a kezembe a könyvei, tizenévesen. Ki is vették a részüket a személyiségem, a világszemléletem, a gondolatvilágom, az attitűdöm formálásában. Többnyire pozitív értelemben.

Ilyen meghatározó könyv volt még a Bűn és bűnhődés, valamint Szerb Antal, Moldova György és Hrabal művei.

2013. máj. 21. 14:31
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:)
2013. máj. 21. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!