Szent Johanna Gimi. Válaszoltok a kérdéseimre?
Dave-t mért piszkálják annyian?
Cortez mitől lett olyan hű, de menő már 9.-ben?
Kingától mért félt egy 12.-es mikor még 9.-es volt?
Mért nincs még egy jó fej osztály az iskolában? Ennyire unalmas lenne a Szent Johanna?
Andris és Robi, hogy megy át valahogy mindig valahogy?
Hogy tanultak meg egyáltalán ilyen jól franciául, ha egy szót sem tanulnak csak Reni, Kinga és régebben Arnold?
Mért Reni kapta az ösztöndíjat és mért nem Kinga, aki jobban megérdemelte volna?
Hogyhogy Kittit és "barátnőit" nem rúgták ki az első héten, ha az erős smink, kirívó ruhák tilosak a suliban?
Van még egy pár kérdésem, de nincs kedvem többet írni. És SzJGer vagyok, nagyon, de nagyon. Logikai hibákkal és ilyesmikkel van tele az egész történet már a vége felé... Nem tudom... :/
Szia:)
1. hát jó kérdés:D gondolom a rengetek elektronikai cucca miatt.
2. Gondold csak végig. Kék szem,laza,deszkász stílus, "összeborzolt" haj...
3.mert egy pszihopata. ( kinga forever :DD)
4.ezen a kérdésen már én is gondolkoztam...
5. rengeteget puskáztak,Reni súgott nekik felelés közben.
6.Mivel a Franciát mindenki szereti az osztályban (nem csoda,hisz francia tagozatos gimi) ezért gondolom odafigyelnek órákon,és lehet h nem tanulnak,de ez is elég ahhoz h jó jegyeik legyenek.
7. A 8. könyvben írja,h Kinga is megkapta az ösztöndíj-t,csak ő elútasította,mert nem látja benne a jövőjét.
8.Szinte minden iskolában tilosak,de eddig még nem rúgtak ki senkit érte...
Utolsó! Rosszul tudod! Azt írja:"Ha én kaptam volna a lehetőséget, elutasítottam volna...". Említi is Renáta, hogy csak nála volt ilyen papír.
Szerintem is Kinga jobban érdemelte volna meg, neki nem volt igazolatlanja (5.rész), igazgatói figyelmeztetése(4.rész), és 5-ös volt rajzból (1-4.részek). Rengeteg sulis programon részt vett. Igaz Renáta is, de csak Kinga miatt. Karikatív szervezetek segítése, nyári munka. Renáta csak a 11.-es nyarát töltötte így. Kinga már 10. osztályban is. A végzős évben Virág is beszállt. De semmi értelme nem lett volna, ha Kinga kapja a sztori szerint. Akkor semmi "izgalom, Párizs, Párizsban Cortezzel" nem lett volna.
nos tehát. az én véleményem: mikor eloszor elolvastam a SZJG-t,akkor igen odavoltam érte. Most már érettebb vagyok és erre a kovetkeztetésre jottem: az egész egy nagy kalap semmi. szeretném ismertetni a szereploket:
Reni: egy nyávogos kis stréber. Unalmas,szerintem csodaszép sem lehet. Olyan nincs hogy a "menok" megszeretik az állandoan tanulo,stréber kislányt. Hogy Cortez beleszeretett?-lehetetlenség,tapasztalatbol tudom. Iyen kis senkit inkább lenézik,minthogysem kedvelik! Virággal és Kingával barátságban vannak-bár Kinga érzéseiben nem vagyok biztos- de a fiuk 100% hogy csak azért "kedvelik" Renátát,mert lemásolhatják a HF-t. Állandoan hajtogatja,hogy mennyire jo lány,okos...és hogy o nem olyan kis prosti mint a tobbi lány.-attol hogy valaki nem olyan unalmasan oltozik mint o, nem azt jelenti,hogy utcalány.
Virág: nagyon szeretem Virit,de az,hogy LL ilyen ostobának kreálta,igen rossz lépés volt- annyi IQ-ja sincs ,mint egy majomnak!-ez szinte sértés :(. Olyan kis aranyos szeretnivalo lánybol ilyen sotét kis 3 évest csinálni -.- Hogy a fenébe vették fel? Hogy érettségizett le?-ez igen nagy baromság. Oké ne legyen Einstein,de azért egy kis észt kaphatott volna
Kinga: alapjába véve a legokossabb ember a konyvben. Ovja a kornyezetet,segítokész,joszivu viszont kemény mint az acél.-nagyon bírom benne ezt a tulajdonságot. Visznt az hogy mindenki retteg tole,nem reális! Persze 12.-dikesek félnek tole. Aha, én meg a Holdrol jottem.-az se igen tetszik,hogy még saját magának se vallja be,hogy Renáta jo barátnoje. Kulomben az elején Dináékkal barátkozott,aztán egyszeriben megutálta oket?-furcsa
Cortez: hát hatalmas NO COMMENT- egy homosexuális kis szamár. Osszeborzolt haj-mi o valami osember?-,mélykék szem- és a szoke herceg,mi?-meno ruhák,pilotaszemuveg?-"nem",o nem akar meno lenni. Teteti a jo kisfiut,akit nem érdekel mások véleménye- ilyen ember nincs.igenis szeretne meno lenni,szeretné ha a lányok nyála csurogna utána. "o szerelmes volt az elejétol renibe"-persze....hulyeség. Furcsa,hogy amiota egyutt vannak,egyszersem vesztek ossze-kapcsolatukat kb. 3 évre tenném, utánna Corteznek tul unalmas lenne,vagy találna sokkal jobb lányt-nemis csodálnám.
Ricsi: jo fej,vele nem volt konkrétan problémám. o nem teteti hogy "nem szeretne meno lenni". raszta haj,piercing,tetoválás-mégis szeretetteljes srác BIG LIKE
Andris,Robi- elején nem tetszettek ezek a kockák,de miután rockerek lettek nagyon megszerettem oket.
Zsák,Gábor: hát ok alig szerepelnek. Vártam és vártam,hogy végre Gábor valami igen nagyot fog csinálni-de semmi. Zsák meg egy unalmas alak- Renátával kellett volna osszejonnie
Zsolti: hát o nem igazán tiszta...ha egy igazi suliban így rajongana valaki egy tanárért,tuti kirugták volna,vagy osztályfonoki megrovo. Igen orultem amikor Kingával osszejott- aztán nagy csalodás. Kinga és Dave na ne!!! ez nagyon el lett cseszve.
Ezen kívul rengetek logikai hiba....méghogy a mai tinédzerekrol szol......hát ez max egy álomiskola diákjai lehetnének....ha valaki a mai fiatalokrol akarna írni az szerintem szigoruan 14+ lenne. mert a mai fiatalok nem ilyenek.(TISZTELET A KIVÉTELNEK) koszonom a turelmet
1. Mert folyton csak a kütyüiről tudott áradozni, néha keltett pár "kislányos" benyomást, amiért Zsoltiék kicikizték.
2. Helyes volt, deszkázott, a szülei Amerikában diplomaták. LL egy héttel később hozta be a történetbe, hogy nagyobb figyelem irányuljon rá (ezt le is írta a Kalauzban).
3. Mert már akkor volt tekintélye, és az a 12.-es lehet, hogy egy "nyomi" volt. Előfordulhat.
4. Reni leírja, hogy van egy csomó menő végzős, pl Levi és a haverjai, meg valami Attila, lehet hogy az ő osztályuk is menő. Móniék osztálya is jófej volt, és Bálintéknál is szokott lenni balhé.
5. Mázlijuk volt.:D Amúgy, ha az érettségire gondolsz, simán segíthetett nekik a tanár. Emlékezzetek, Virág úgy ment át a magyarérettségin, hogy Kardos szó szerint elmondta a tételt, utána pedig rákérdezett, hogy: 'Igaz, Virág?' mire Virág mondta, hogy ja igen, ő is erre gondolt. Szerintem hasonlóképp mehetett át a két rocker is.
6. Gondolom, már általánosba is tanulták a franciát 8 éven keresztül, ahogy Reni. Meg a tanár is jófej, szóval a franciát szerette az egész osztály. Ricsi kivétel, mert ő 3 hónap alatt tanulta meg a nyelv alapjait, de ha még nem olvastad, nem lövöm le a poént.
7. Mert Reni a főszereplő. Erre nincs más válasz. :D
8. Ezt én sem tudom.
Egyébként, én még azt nem értettem, hogy amikor volt Valentin-napi buli a suliban, (8/1.) akkor hogy juthatott maradék nélkül mindenkinek, fiú-lány pár, ha a Szent Johannába sokkal több fiú jár mint lány? Egyébként tényleg tele van logikai hibákkal, de ettől függetlenül nagyon jó könyv. :)
Utolsó: Ez a lakatos nekem is megfordult a fejemben :)) Hülyeség az egész...
22:13-as véleménye igaz Cortezre. Én is valahogy így látom. Amúgy mindenki Renire mondja, hogy okos, amikor 110-envalahányas IQ-jával teljesen átlagos. Kingának legalább tényleg van esze Cortez meg ha ilyen okos lenne, akkor tiszta antiszociálisnak kéne lennie.
És az mi, hogy ki van mindenki akadva a kilencedikeseken, akik sminkelik magukat, amikor a mai világban már egy 12 évesnek is van sminkkészlete. (ismerek olyat...)
Virágot meg úgy vették föl, hogy ez alapítványi iskola, szóval elég fizetnie, és már bent is van.
Én azon akadtam ki, hogy Vladár 9-ben bukással fenyeget, közben meg, érettségin mindenkit átrugdosnak!
És még az, hogy Cortez egy gyáva kis nyomoronc, nem igaz, hogy két év alatt egyszer sem tudta elmondani Reninek, hogy szereti/tetszik neki. A nagymenő Cortez, nem is olyan tökéletes, mint amilyennek a könyvben hiszik.
És rohadtul zavarna, ha nem mondana semmit a múltról, meg, hogy mikor mit gondolt. Mert elejtett célzásokból jövő következtetéseken kívül semmit nem tudtunk meg (mínusz az a 12.-es medencés oszt. kirándulás)
Szóval régebben még szerettem, de végiggondolva sok benne a baki, és nem az a "hűdenagyonjó" könyv.
Most sem utálom, mert azért nem is rossz :P
"Dave-t mért piszkálják annyian?"
Mert kütyübolond, azonkívül szerintem van benne némi meleg vonás, én azon se lennék meglepve, ha csak falból járna Kingával és valójában Macuba lenne szerelmes. Amikor Kinga azzal jött, h Dave-nek vmi titka van, megesküdtem volna, hogy az, hogy meleg és csak neki vallotta be :D
"Cortez mitől lett olyan hű, de menő már 9.-ben?"
Corteznek azért nem írt semmi értékelhető egyéniséget LL, hogy mindenki beleképzelhesse az ideális pasit. Ugyanúgy, ahogy Reninek azért nincs, hogy beleképzelhesd saját magad.
"Kingától mért félt egy 12.-es mikor még 9.-es volt?"
Kingától én is félek, pedig dupla annyi idős vagyok mint ő, ráadásul ő csak egy regényszereplő. Elég agresszív :D
"Mért nincs még egy jó fej osztály az iskolában? Ennyire unalmas lenne a Szent Johanna?"
Szerintem van, csak túlságosan szétvitte volna a történetet, ha még kétszáz szereplőt be kell mutatni, már egy egész osztálynyit se könnyű egy regényben szerepeltetni (nem véletlenül lett ilyen kicsi az osztály, nem 30 fős).
"Andris és Robi, hogy megy át valahogy mindig valahogy?"
Mert ez egy magángimi, itt egy állatkerti csimpánz is átmegy, ha a szülei eleget fizetnek.
"Hogy tanultak meg egyáltalán ilyen jól franciául, ha egy szót sem tanulnak csak Reni, Kinga és régebben Arnold?"
Ez nekem nem rémlik, hogy ne tanulták volna... Én inkább azt nem értem, Reni miért hülye még négy év után is az angolhoz, amikor franciául meg tudott tanulni, és az angol a kiejtését leszámítva könnyebb nyelv.
"Mért Reni kapta az ösztöndíjat és mért nem Kinga, aki jobban megérdemelte volna?"
Hát ez jó kérdés, de nem lehet, hogy azért, mert ő francia szakra akar menni és azt legjobb Párizsban tanulni, Kinga meg szociális gondozónak vagy minek, és ahhoz annyira nincs köze?
"Hogyhogy Kittit és "barátnőit" nem rúgták ki az első héten, ha az erős smink, kirívó ruhák tilosak a suliban?"
Lásd hárommal ezelőtti válasz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!