Tudtok mondani jó vámpíros könyveket?
Bram Stoker Draculáján gondolkodok csak nem tudom mennyire jó...
Alkonyat és hasonló nyálas könyvektől kíméljetek...
Egyetlenegy olyan vámpíros könyvsorozatot ismerek, amelyik valóban jó: Darren Shan vámpíros sorozatát (A Rémségek Cirkusza és folytatásai).
Pedig olvastam egy párat ajánlásra, de még Anne Rice sem tetszett. Nagyon nem. Darren Shant ellenben nyugodt szívvel tudom ajánlani, kiváló író.
darren shan vámpír könyveit én is nagyon tudom ajánlani. a filmhez szinte semmi közük.
nekem nincs nagy bajom a filmmel, egy kis délutáni lazításra elmegy, de a könyvek nem ilyenek. a vége fele olyan fordulatok vannak, hogy az álam a földet verte egyes helyeken (aki olvasta az tudja, hogy miről beszélek). olvasd el, megéri, izgalmas, fordulatos(az 1. könyv nem annyira). a szerelemi szál pedig eléggé mellékes, jelnetéktelen, bátran tudom ajánlani.
A. M. Jenkis - Night road - Éjjeli utazás
John Ajvide Lindqvist - Hívj be
Én olvastam a Drakulát nekem nagyon tetszett :)
Én nyugodtan ajánlom a Drakulát, nekem nagyon tetszett. Amire érdemes figyelni, azaz az, hogy a regénynek kétféle fordítása érhető el itthon:
* Bartos Tibor fordítása (Drakula gróf válogatott rémtettei) - ez egy rövidített változat, és pár ponton (például a regény végén) el is tér az eredeti történettől. Amúgy nagyon jó könyv, csak nem az "igazi" Drakula. Előnye, hogy olcsón kapható mindenféle helyeken, pl.: [1]
* Sóvágó Katalin fordítása - ez egy teljes, szöveghű fordítás, cserébe alapvetően drága. Jelenleg azonban még kb. egy hétig elérhető akciósan az Alexandra kínálatában ~1000 forintért: [2]
Linkek:
[1] [link]
[2] [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!