A Harry Potterben Voldemort és a horcruxai-val kapcsolatban: 7 horcruxot csinálni és 7 részre szakítani a lelket nem ugyanaz vagy igen?
Napló
Gyűrű
Medál
Pohár
Diadém
Nagini
Harry
Önmaga
Vagyis összesen nyolc részre szakadt a lelke. Ha nem lett volna lelke, akkor a végén nem kellett volna megölni, mert meghalt volna magától. Különben is, a horcruxkészítést úgy definiálják, hogy ha megöl valakit, mindig leszakad egy darab a lelkéből, tehát akármilyen kicsi a lelke, mindig csak egy része szakad le. Nem lehet az egész lelket kihelyezni egy tárgyba.
A kvízpartos valakinek pedig javaslom, hogy olvassa el újra a könyvet figyelmesen.
6. rész 479. oldal:
"-Hét horcruxot csinált? - szörnyülködött Harry, s a falon lakó portréalakok közül többen is felháborodott, döbbent hangokat hallattak. - De hát azok bárhol lehetnek a világon... rejtekhelyeken, a föld alatt, láthatatlanná téve...
-Örülök, hogy nem becsülöd alá a feladat nehézségét - bólintott higgadtan Dumbledore. - De először is: nem hét horcrux van, csk hat. Voldemort lelkének hetedik darabja, megcsonkítva bár, de ott lakik újjászületett testében. Az volt lényének az a része, amelyik száműzetésének hosszú évei alatt fantomként vegetált - anélkül Voldemort nem is létezhetne. Ezt a hetedik, Voldemort testében lakó lélekdarabot kell utolsóként megtámadnia annak, aki a nagyúr életére tör."
Ezt linkeld be, ha tud olvasni, megérti. És persze csak később derült ki, hogy van egy Harryben is.
Ezt kaptam válasznak:
"Sajnálom,hogy sgítségre kellett szorulnod!
Nekem megvan az összes része könyvben a a Harry Potterből!
Szóval a 479.oldalon amit belinkeltél nekem tényleg ez van írva de a hetedik rész végén kiderül ,hogy Dumbledore akkor még nem tudta,hogy Harry a hetedik horcrux mert Voldemort hetet akart csinálni de a hetedik véletlenül következett be.Dumbledore ezért mondja,hogy hatot mert azt hiszi,hogy Voldemortban még ott él egy darab! Ez téveszme!
Csak hogy tudd hogy nekem van igazam!!!
És mindazok akik a GyakoriKérdéseken írtak azok mind félrevezettett emberek mint ahogyan te IS!"
Azt hiszem, feladom...
Dumbi tudta, hogy Harry-be került a darab, hisz értette, mit mondott a baziliszkusz. Piton is ezt tesztelte, amikor Draconak a kígyós igét mondta a párbajnál. Harry csak a lélekdarabka miatt érthette, mivel az fordított neki.
Voldi lelkéből azért szakadhatott le még egy darabka, mert már annyit szaggatta, hogy egészen meggyengült, foszló anyaghoz hasonló. Nem egyszerre darabolta fel a lelkét, hanem mindig az adott pillanatban szakított le egy darabot.
Értsd meg, ahogy az előttem hozzászólók is leírták, ha a teljes lélek átszállt volna, akkor nem maradt volna meg az a darab, ami ezután egyszarvúak vérét szívta, hogy újra teste legyen, a követ is ezért akarta megszerezni.
Naiginit Albániában alakította Horcruxá, amikor már Harryvel való találkozáson túl volt. Arról ne is beszéljünk, hogy a horcruxok lényege, hogy az eredeti tulajdonos élhessen tovább, ha minden darabját áthelyezik, akkor felesleges az egész, hiszen nem marad egy se a tudatánál.
Maga a varázslat is úgy működik, hogy az áldozat, gyilkosság, után egy darabot leszakít, nem pedig az egészet rakja át.
Voldi gondolkodó, saját akaratú lény, ezért tuti van benne lélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!