Csak nekem tűnik föl, hogy Leiner Laura Remek című könyve hemzseg a helyesírási és stilisztikai hibáktól?
Azt még pont nem olvastam (most szeretném) és annyival szeretnék mellette szólni, hogy...
1. Valóban csak 18 évesen írta (mondjuk akkor már azért kell tudni írni).
2. Ha gyorsan írjuk le a gondolatainkat, akkor tényleg elég sok félreütésünk lehet, amit először észre sem vesszünk. (tapasztalatból mondom)
3. A könyvkiadás egy fontos része az, hogy kijavítsák a nyelvtani ill. helyesírási hibákat. Ezt az adott könyvkiadó kihagyta...
Tényleg vannak a kötetekben félregépelések, de ez nem csak nála jellemző, hanem rengeteg napjainkban kiadott könyvnél - és ez szerintem is inkább a kiadók sara, hiszen elvileg a könyvkiadás folyamatában az egyik lépcsőfok az lenne, hogy átnézik a szöveget. Ez tapasztalataim szerint ma nagyrészt kimarad.
Plusz ha olvastatok valaha bejegyzést Laurától, észrevehettétek, hogy nagyon gyorsan szokott megírni egy-egy kötetet, és szerintem ilyenkor benne van, hogy elgépeli. Persze ő is átnézhetné akár leadás előtt, de ez a kiadó feladata.
Jennyfer10, te ostoba vagy.
Senki nem bántotta Leiner Laurát, csupán a hanyagságát, amiért nem ellenőrzi. Persze főként a kiadó hibája.
Nem kell világi írónak lenni ahhoz, hogy észrevegyük a hibákat. A könyv jó, nem erről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!