Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Kóstoló a sci-fi világából?

Kóstoló a sci-fi világából?

Figyelt kérdés
Eddig azt vallottam magamról, hogy nagy fantasy rajongó vagyok, de mostanság olvastam néhány sci-fit és tetszettek .D Ajánlanátok kezdésnek olyan könyveket, amelyek még jobban meghozzák a kedvem a sci-fihez? Nem akarok kevésbé jó könyveket olvasni, mert akkor elveszteném az érdeklődésem a téma iránt. A legjobbakat, tényleg!

2013. máj. 9. 18:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak-sorozata. Én nem szeretem a sci-fiket, de ezek a könyvek még nekem is tetszettek.
2013. máj. 9. 18:17
 2/4 Márciuska ***** válasza:

Nekem ezek tetszettek:

- Szentgyörgyi Pirkó József: Elveszett emberiség

- Joan Slonczewski: Ajtó az óceánba

- Theodor Sturgeon: Több mint emberi

- Jean-Claude Dunyach: Halott csillagok

- Dean Devlin és Roland Emmerich: Csillagkapu

- Isaac Asimov teljes Robotok-Birodalom-Alapítvány ciklusa

- Lois McMAster-Bujold: Maréknyi becsület, Barrayar

Ha nem veted meg az öreg könyveket (meg persze, ha hozzájutsz), nekem nagy kedvencem volt anno Nemere István űr-családregény sorozata a Dorg-ikrekről. (Vadak között, Skorpió, Aranybolygó, Alfa-művelet, A titán-terv, Hajnal a Trendalon, Lenni vagy élni) és László Endre gyerekeknek írt sci-fi sorozata Viktor Szíriusz kapitányról.

2013. máj. 9. 20:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Warhammer 40k sorozatok, Ian Wattson Inkvizítor trilógia, Űrgárdista, Dan Abnett Eisenhorn trilógia, Gaunt szellemei sorozat, 7 évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni a Warhammer univerzummal és egyszerűen mai napig nem tudom letenni ezeket a könyveket.
2013. máj. 10. 22:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Számomra a sci-fi nagy alakjai Isaac Asimov, Arthur C. Clarke, Frank Herbert. Amiket nagyon szeretek, és szerintem "kezdőknek" is élvezhető:

*Asimov: Én, a robot (9 novellából álló novelláskötet)

*Asimov: Alapítvány, Alapítvány és Birodalom, Második Alapítvány (Alapítvány-trilógia)

*Orson Scott Card: Végjáték (Ender's Game)

*Arthur C. Clarke: 2001 Űrodüsszeia (van belőle film is, szigorúan csak a könyv után nézd meg!)

*Arthur C. Clarke: Randevú a Rámával (ez mondjuk kockázatos, van, akinek nagyon nem tetszik)

*Frank Herbert: Dűne (elég sok filozófia van benne, kicsit néhol nehéz olvasmány)

*Larry Niven: Gyűrűvilág, illetve, ha tudsz angolul olvasni, akkor a Neutron Star c. novelláskötet (ő a legkönnyedebb a felsoroltak közül)

Asimov amúgy a könyvei nagy részét összedolgozta egy hatalmas, "Alapítvány-Birodalom-Robot Univerzum" c. történetfolyammá, ami szintén nagyon jó, de a két alappillér (amiket korábban írtam) szerintem kiemelkedik közülük. Ha rákapsz az ízére, nagyon ajánlom a Szukits kiadó gondozásában megjelent Encyclopedia Galactica sorozatot, 5 hatalmas tégla, de benne van az egész ciklus. :) Ha jobb szeretsz kisebb könyveket olvasni külön, akkor is vedd meg az első kötetet, mert nagyon sok olyan novellát tartalmaz, ami gyakorlatilag nem elérhető máshol. (Kivéve a "Robottörténetek" c. novelláskötetet, de azt aranyáron mérik, és abban sincs benne minden.)

Egyik felsorolt mű sem mai csirke, de nekem ez a klasszikus éra jobban bejön, mint a manapság megjelenő művek java. :)

2013. máj. 19. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!