Melyik a jobb: a Hűvösvölgyi suli vagy a Szent Johanna Gimi?
Az a legnagyobb butaság szerintem, hogy az SZJG-t ne egy 16 éves olvassa, hanem a 12-13 évesek. A gimnáziumot 14 évesen kezdjük és 18 évesen fejezzük be. Ezáltal egy 16-17 éves tudja a legjobban beleélni magát a leírtakba. Sosem értettem a fiatalabbaknak ez hogy sikerült.
A kérdésedre válaszolva pedig szerintem is mindenképp az SZJG :) Igaz a Hűvösvölgyi sulit még nem olvastam, de ma beleolvastam a könyvesboltban, és az a negyed óra is bőven elég volt belőle.
Az én véleményem az, hogy az szjg írója (leiner laura)
jobb író iszonyú jo a humora a stílusa de a történet hát nem a lejobb.
A hvs-nek jo a sztorija de ahogy meg van írva az nem alegtutibb!!!
Nos először is hűvösvölgyi suli. Másodszor ez nem koppintás. (Ha megjelenik a témában egy új könyv az már koppintás? Ez milyen már?)
Nos nem fejtem ki miért utálom a SZJG-t és miért kevésbé a HVs-t, mert a sok elvakult rajongó rám szállna.
Szia!
Én mindkettőt olvastam, legalábbis annyit, amennyi kijött a Hűvösvölgyiből.Személy szerint az SZJG jobban tetszett, valahogy jobban megragadja az olvasót, jobb a humora és bár a főszereplő számomra kissé szerencsétlen, nagyon bírom.
A Hűvösvölgyi suliban nem nevettem annyit, és bizony voltak hasonlóságok. Nem tetszett, hogy a főszereplő ennyire ügyetlen és béna, hogy folyton ilyen helyzetekbe hozza magát, számomra egy kicsit sok volt. Vannak benne részek, hol látszik az erőltetettség. Néhány rész csak nevelő célzattal került bele. Spoiler. Például szilveszterkor, mikor szexről beszélgetnek. Tipikusan olyan kérdések merülnek föl, amik mondjuk egy iskolai felvilágosításon.
Nem tetszett a nyelvezete, ugyanakkor örültem annak, hogy kicsit nyíltabban fogalmaz, valószínűleg, mert Reni prűd, míg Dóri nem. Jó, hogy a pasi nem tökéletes, és bár én egyből tudtam, hogy nem a helyes csávóval fog összejönni, hanem vele, mégis jó volt. Ezen kívül arra is rájöttem minden hátralapozgatás nélkül, hogy mi a netes barátnője titka. Egyébként nem tartom valami felelősségteljesnek, hogy elkezdenek beszélgetni és egyből megosztja az élete minden egyes percét vele...
Egyébként a történet tényleg más, de nem tetszett annyira, mint az SZJG.
Nem másolat. Inkább úgy mondanám, hogy Maros Editet az SZJG inspirálta, hogy írjon egy ilyen könyvet, bár nem lett túl sikeres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!