Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Most állok neki a Varjak...

Most állok neki a Varjak lakomájának (A tűz és jég dala IV. ) és eléggé tartok tőle hogy unalmas lesz a karakterek felének hiánya miatt. Valóban erre kell számítanom?

Figyelt kérdés
Vagy kárpótol majd esetleg az író?
2013. máj. 3. 19:34
1 2
 11/19 eljoe válasza:
Én éppen a közepénél vok de hajszálra. Azt mondod nem lesz jó?
2013. jún. 19. 16:47
 12/19 eljoe válasza:
Mármint a Sárkányok Tánca közepén vok.
2013. jún. 19. 16:48
 13/19 A kérdező kommentje:
nagyon fárasztó volt. de ez még nem is jelentett gondot, arra gondoltam megéri, hisz a végén lesz valami nagy durranás... lett, de ez kb. annyiból áll majd, hogy az író bizonytalanságban hagy minket... és kitudja lehet hogy megint kinyírt egy-két szereplőt... nem mondom, hogy te is csalódott leszel, de én az vagyok. többet vártam a Sárkányok táncától. Úgy értem, minden amiről olvastam benne tetszett, tetszett Tyrion szála, Joné lehetett volna rövidebb és eseménydúsabb, de örültem, hogy végre itt a tél (havazik és a Mások is készen állnak), de a végén kiakadtam. Stannis és a Boltonok kavarásai nekem teljesen érdektelennek tűnnek már. Daenerys is lehetett volna kevesebb, azonban tetszett. Theon fejezeteit nagyon élveztem! Jaime fejezetének vége nagyon ütött! Cerseit élvezet volt olvasni(kárörvendés). Bran szálát sajnáltam, hogy 3 fejezetben kimerült, lehetett volna több is, végre beindult. Aryát is élmény volt olvasni, bár nem értem a szál merre halad. Dany kérőinek (Quentyn, Victarion) a sztorija is bejött, bár itt is többet vártam. Összességében erős idegzetűeknek ajánlott könyv, viszont bosszantó, hogy nagyon lassan halad a történet, bosszantó hogy erre a felvonásra két könyvet is elpazarolt az író (Varjak és ez), és még így se fejezte be, mivel a könyv csúcspontját jelentő csata átkerült a következő könyvbe(majd látni fogod). És végül: nem tudom hol tartasz, ezért finoman mondom: Egy új szereplő behozása miatt, akiről eddig egy szót nem szóltak,de az egész történet menetét most összekavarja és még tovább nyújtja az egészet, elvesztettem a bizalmamat Martin iránt. Ennyi erővel bármely halottnak hitt szereplőt visszahozhat. Ezeket remélem nem fogja ismételgetni: főszereplők megölése újra és újra, illetve halottak feltámasztása. Az a Mások dolga. Na ennyi a véleményem, kérlek ha végeztél vele írd le majd te is a tiéd :)
2013. jún. 19. 17:37
 14/19 eljoe válasza:

Hello én is befejeztem és kezdjünk neki!!

SPOILER

Igen igen a tempója tényleg lassú de ha elkapod a ritmusát nincs gond. A kételyek amiről beszéltél az egy kicsit engem is zavart. Ebben hibázott.(De lehet hogy csak mi érezzük így mert nem tudunk közvetlenül olvasni a folytatást.) Gondolok itt Jon-ra, nem tudjuk mi lett vele és meglehetősen fontos szituációban kapta azokat a késszúrásokat. Lehet meg se halt. Lehet a kövi könyvben még él és virul, bármi lesz is vele egy része tovább él Szellemben. Láttam kiakadtál a Jon-os fordulatnál. Önmagában nagyon is jó fordulat csak nem a legvégére kellet volna rakni mert sokan szerették Jont. Jamie dettó.

(A fordulat ott is nagyot ütött.)

Igen ott a másik Targaryen csak úgy a semmiből. Ez a húzás sztem jó volt mert ebben a két könyvben kevés volt az egy fejezetre jutó fontos ember halála és a könyvek előkészítik a kövi könyvben a mészárlást. Ott elkerülhetetlen lesz a vérontás. "Ki éli túl a Sárkányok táncát"-ez áll a borítón- de nem is ez a kérdés, hanem ki éli túl a The Winds of Wintert? ÓÓ menyit beszélek:) rövidre fogom.

Szóval a többivel egyetértek. Ja... még egy szó Arya. Hát ezt csak Martin tudja(remélem tudja)mit akar vele csinálni

SPOILER VÉGE

Remélem a bizalmatlanságod Martin bácsiban alaptalannak fog bizonyulni a kövi részekben. Egy élmény volt veled beszélgetni remélem a kövi részeket is megvitatjuk.

2013. jún. 22. 19:34
 15/19 eljoe válasza:

Bocs a helyesírási hibákért és a fogalmazás béli hibákért!

A válaszok naivságáért de még csak 14 vok. bocs

2013. jún. 22. 19:42
 16/19 A kérdező kommentje:
köszi a választ, kíváncsian várjuk a 6. könyvet:) én azon gondolkodtam, hogy Martin ugye azt mondta 7 kötetes lesz. Ebből már van 5 kötet, ami igazából csak 4 könyv (varjak-sárkányok lényegében egy). Tehát lehet hogy mivel nem tudja befogni a száját írásban, ezért három könyv is lesz még. :s remélem nem...
2013. jún. 23. 08:58
 17/19 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, szerintem ezt túlkombináltad, lehet, hogy a varjak-sárkányok történetében egy, de azért gyakorlatilag mégis két kötet formájában jelent meg, és Martin is arról beszél, hogy ezen kívül még összesen kettő (azaz 2) könyvet ír: Winds of Winter és Dream of Spring.
2013. jún. 23. 12:29
 18/19 A kérdező kommentje:
előző igen értem én, csak azt próbálom mondani, hogy ez az öreg mesternek talán kibúvó is lehet, ha esetleg elszalad vele a ló az írásban :) ha már az általa kitűzött határidőket nem tudja betartani, talán a terjedelmet se.. :) de legyen így, ahogy mondtad :)
2013. jún. 23. 12:31
 19/19 bútylubátya ***** válasza:
Szerintem ezt 2 Kardok vihara hosszúságú könyvben nagyon nehéz lesz befejezni, kivéve ha Martin egy nagy fordulattal kinyírja a Pov karakterek harmadát...
2017. júl. 15. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!