Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mikcsáth Kálmán: Szent Péter...

Mikcsáth Kálmán: Szent Péter esernyője-be kéne segíteni kicsit. Tudnátok ezekbe segíteni?

Figyelt kérdés

Tagbaszakadt fehérszemély volt, arca elég takaros. Szépen énekelt. Sajnos egy baleset miatt sántított. Ki? Hol laki?

Bélyi Veronika hol lakik??

Alacsony kedves asszonyka volt, széles, mosolygós arcáról szelídség és jószívűség sugárzott. A felvidéki mesterembernék tisztes ruházatát viselte, rókaszemszínű sima szoknyát, fekete selem köténnyel... Ki ő? Hol lakik?

Apró szúrós sárga szemei vékony lába és finnyás természete volt. Sem tótul, sem magyarul nem tudott. Ki ő? Hol lakik?

Ha összeveszett valakivel és engedett akkor azt mondták rá, hogy: ???

Wibra Györgyre akarta hagyni minden vagyonát. Akkor az történt, hogy: ??

Hogy ló-e a lovad, azt nem tudom, de hogy te magad részeg disznó vagy, azt látom! Ki mondja? Ki hallja?

Vakard le a kövéret a libacombról... Tüstént gombolkozz be... Ki mondja? Ki hallja?

Ha száz évig élek, sem felejtem el gyöngéd szivességét, nevét imáimba foglalva. Ki mondja? Ki hallja?

Hogy a régi nyelet tetszik kérdezni, galambom, tekintetes uram?? Ki mondja? Ki hallja?

Ezentúl legalább nem kergetsz hiú álmokat, vissza vagy adva a magad erejének. Ki mondja? Ki hallja?

Gyűrűzze fel ne az én szegény ujjamat, hanem az esernyőt... Ki mondja? Ki hallja?

2013. ápr. 29. 20:30
 1/1 anonim válasza:
Későn tetted fel a kérdést!!!
2013. máj. 5. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!