Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Egyértelműen a Griffendél a...

Egyértelműen a Griffendél a legdicsőbb ház a Roxfortban?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 22. 21:18
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
70%
Én is pont ezt mondta. Mégis milyen következtetéseket akarsz levonni a koromból? IQ szintem is kell? Tényleg bátor Piton, de attól én még utálom, nem is értem, hogy jön ez ide. Azért a griffendélesek akkor is menőbb csávók mint mondjuk a hugrabugosok, akiknek egyetlen erényük a szorgalmuk. Nem véletlenül alakult ki ez az általános vélekedés. A mardekár mindig a griffendéllel áll szemben, a másik kettővel nem is fogalalkozik. Nyilván azét, mert őket tartják a legerősebbnek. A teszlek süveg is griffendélé volt, a kard is, ami kicsit tiszteletet parancsolóbb mint egy pohár. Mindennek a középpontjában a griffendél állt, a hugrabug és a hollóhát csak asszisztált hozzá. Mondjuk varázslás tekintetében a mardekár se olyan jó, néhány kivétellel inkább lúzerek alkotják. Voldembort volt nagyon jó, Pitos és Bella. Vagy ha a címerállatokat nézzük, van különbség egy oroszlán és egy borz között. A hollóhátasok legalább nogyon okosak.
2013. ápr. 24. 10:39
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
A Hollóhátban okos egyének kerültek, a Griffendélbe bátrak, a Mardekárba a ravaszak (talán a tehetősebbek is), Hugrabugnál meg a barátság és az empátia ami, talán lebecsült, de a másik háromnál erősebb belsőtulajdonság.
2013. ápr. 24. 11:55
 13/25 anonim ***** válasza:
87%
Hiába vagy okos, bátor és ravasz, ha egyedül vagy és nincs meg a csapatot összefogó erő. A Mardekár egyértelműen zárkózottabb tagokból áll, a Hollóhát a tudást veszi előtérbe, így inkább lehettek kisebb csoportokban, ugyanígy a Griffendélnél. De a Hugrabugnál szerintem az egész ház egy egészet alkotott.
2013. ápr. 24. 11:59
 14/25 anonim ***** válasza:
89%

A Griffendél szerinem dicsőnek dicső meg minden de nekem nem szimpi.Nagyratörevkő,a 3 főszereplő is ott van.És ugy

állitja fel az egész történetet Rowling hogy a Griffendél a jófiu és a Maderkárból csak a rosszak kerülnek ki.PEDIG Peter is Griffendéles volt és Voldemortnál kötött ki.És ha kicsit újra lehetne irni a történetet akkor a 4 ház egyenlő lenne,nem úgy mint a könyvekben:

1.Griffendél

2.Hollóhát Hugraburg

3.Maderkár

2013. ápr. 24. 16:19
 15/25 anonim ***** válasza:
89%

itt a Teszlek Süveg dala:

"Kalapok közt keresgélve találsz talán szebbet

De nem a hordott még fején a föld nálam eszesebbet

én vagyok a Teszlek Süveg. A híres? Naná!

Más sapkákkal ne végy engem egy kalap alá!

Én látom, mit senki más: hogy mit rejt a fejed

Próbálj fel és menten mondom hol van a helyed

Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad a Griffendél

Oda csak az kerül, ki semmitől se fél.

HUGRABUGNAK NYÁJAS NÉPE BÉKÉS, IGAZSGÁGOS

ODA MÉSZ HA TÜRELMES VAGY S JÁMBOR - EZ VILÁGOS

A bölcs öreg Hollóhátban éles elmék várnak

Kiknek a tanulás kaland, oda azok járnak

Hogyha agyafúrt s ravasz vagy

Ne is tekints másra a Mardekár való neked

Ott lelhetsz sok társra

Hát vegyél fel és ne remegj!

Forog ez az agy, bár nincsen mancsom nálam mégis jó kezekben vagy!"

2013. ápr. 24. 17:30
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
a hugrabugos rész azért van nagybetűkkel mert egy másik kérdésből másoltam ahol a Hugrabug kapcsán jött elő a vers
2013. ápr. 24. 17:32
 17/25 LilikeHelloKitty ***** válasza:
51%
Igen, Bár szerintem ha Herry pl. Hollóhátos lenne,akkor az lenne a legjobb
2013. ápr. 24. 19:34
 18/25 anonim ***** válasza:
73%
Igen, szuper tulajdonságok ezek a hugrabugnál, de azért a hp-t nem azért olvassuk, mert jámbor, barátságos embereket akkarunk látni, hanem inkább hőstetteket. és eléggé erős a griffendeélben is az összetartás, sőt szerintem inkább a griffendélben és a mardekárban erősebb, mert nagyon összefognak egymás ellen, és ebből jó csapat lesz. és ez csak egy buta hipotézis a griffendélesekről, hogy törtetőek. Harry? Hermione? Lily? Lupin? Hagrid? Neville? csak gondoljátok végig az összes giffendélest. james volt arrogáns, Sirius és kb ennyi is. Viszont nagyon talpraesettek, jól harcolnak, de hát kivétel erősíti a szabályt. A teszlek süvegnek is van egy hiparátája, ebbe esik féregfark.
2013. ápr. 24. 20:38
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ,hogy kinek a pártján állsz.Ha kedveled Voldemortot akkor elég egyértelmű,hogy a Griffendél nem a leg becsesebb ház.Ellenben ha Harry oldalán állsz akkor a válaszom igen.
2013. ápr. 27. 12:03
 20/25 anonim ***** válasza:
97%

nem, nem egyértelmű. engem a könyvek olvasása közben ez zavart is. mármint az, hogy a griffendélt istenítik, a hollóhátat, és hugrabuggot lenézik, a mardekárt meg a gonoszok tanyájának nevezik. pedig a mardekárban is vannak jó emebrek lsd. piton, a griffendélben is vannak beszari alakok lsd. peter p., a hollóhátban is vannak bátrak pl. luna, és a hugrabuggba is járnak okos emberek pl. cedrick.

azért szokták ezt gondolni, mert a 3 főszereplő oda jár , szóval csak az ottani életet ismerjük, nem tudhattjuk, hogy milyen a mardekárosok, hugrabuggosok, hollóhátasok élete.

megj.: én úgy emlékszem a roxforti csatában, azért ott maradt pár mardekáros ( bár ez nem biztos, rég olvastam)

2013. ápr. 28. 23:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!