Tudtok nekem történelmi tegényeket ajánlani? Ne Michelle Morantól, mert tőle már megvan minden regénye?!
- Bolesław Prus : A Fáraó (egyiptomi)
- Jean-Pierre Montcassen: A fáraó lánya (egyiptomi)
- Siegfried Obermeier : II. Ramszesz - A kolosszusok építője
- François Trassard: Magánélet a fáraók korában
- Catherine Salles: Magánélet a római császárok korában
A többi regény nem egyiptomi és nem ókori időkben játszódik de nagyon jó könyvek..Főleg az elátkozott királyok.
- Victor Hugo- A párizsi Notre-Dame
- Maurice Druon: Elátkozott királyok
- Szalvendy János - Rudolf - Egy lázadó Habsburg lélektani tükörben
- Jeanne Kalogridis : Medici Katalin, a démoni királyné
Köszi :) Esetleg olyat is tudnál mondani, amelyik Nefertiti, és Ehnaton fáraó idejéről szól?
Estleg egy olyat, ami naplóregény? ( ne Szent Johanna gimi, és Neveletlen hercegnő naplója, mert azokat már olvastam...:) )
Mika Waltaritól a Szinuhe Ehnaton fáraó korában játszódik.
Szerintem adj neki egy esélyt mert nagyon jó könyv, a műfaj egyik alapműve.
Ha a római kor is érdekel, akkor Colleen McCullough (ő írta a Tövismadarakat is) Róma-sorozatát semmiképp se hagyd ki. A sorozat első részének a címe: Róma első embere
Thury Zsuzsa A tűzpiros üveggömb
A 2. világháború idején játszódik m.országon
A 13 és 3/4 éves Adrian Mole titkos naplója
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
a tűzpiros üveggömb tényleg jó
nem történelmi, inkább társadalmi problémás:
Balázs Ágnes: Fekete szivárvány
ma 22:12
Te nem olvasod el a kérést rendesen???
Történelmi regények érdeklik a kérdezőt, főleg egyiptomi vagy ókori regények.
Az Adrian Mole mióta történelmi vagy egyiptomi?? Akárcsak a többi amit ajánlottál???
Szia!
Egyiptom és Ehnaton témában nagyon ajánlom Hegedűs Gyula "Az írnok és a fáraó" c. művét.
Francia történelmi regények közül nagy kedvencem Dumastól A három testőr ill. Merle-től a Francia história sorozat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!