Attól függ, mennyire tudod beleélni magad. Stephenie Meyer pl. nem hiszem, hogy megtapasztalta, milyen, ha szerelmes belé egy vámpír, átváltoztatja, stb. mégis tudott belőle egy sikerkönyvet írni! :) De hétköznapi témákat is leírhatsz úgy, hogy csak elképzeled... Igaz, akkor nem biztos, hogy úgy át tudod adni a hangulatot és egyebet. Esetleg, ha biztosra akarsz menni, kérdezz meg olyanokat, akik átélték azt a bizonyos történetet, amiről írni akarsz!
2013. ápr. 20. 17:05
2/8 anonim válasza:
Lehet, szerintem olvass utána picit annak, amit bele akarsz fűzni a regényedbe:)
2013. ápr. 20. 17:08
3/8 anonim válasza:
Lehetni lehet, de kockázatos. Nem feltétlenül kell olyan dolgokról írni, amelyekkel kapcsolatban személyes tapasztalatod van - ha így lenne, komplett műfajok nem léteznének, pl. fantasy, sci-fi. Viszont ha olyan dologról írsz, amely valós, de neked nincs tapasztalatod vele kapcsolatban (pl. egy olyan városban játszódik a történet, ahol nem jártál soha), ajánlott utánajárni, mert nagyon lehangoló tud lenni pár olyan baki, amelyek elárulják, hogy az írónak fogalma sincs arról, amiről ír.
Ezt a bökkenőt úgy lehet elkerülni, ha fiktív környezetbe helyezed a történetedet.
2013. ápr. 20. 19:17
4/8 hunbula válasza:
Lehet, csak utána kell járni. Pl. King többször írja, hogy megkérdezett mondjuk orvosokat, hogy egy ember hogy reagálna szerekre, ilyesmi. Helyszíneket ma már elég könnyű leírni, beírod a gugliba keresel képeket, ha mákod van még streetviewban is meg tudod nézni. Minden csak utánajárás meg egy kis fantázia kérdése. A szituációk pedig, akármilyen bonyolult dolog történik, pl két űrhajót háborúztatsz egy fekete lyukban, a szereplőid érzései, reakciói akkor is csak emberi reakciók lennek, csak el kell képzelned. Hajrá :)
2013. ápr. 21. 07:51
5/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!!
2013. ápr. 24. 19:15
6/8 anonim válasza:
szerintem lehet. pl. Tolkien sem valószínű, hogy járt Középfőldén, mégis szuper könyvet írt.
2013. ápr. 27. 00:40
7/8 Lulu@ válasza:
Talán kicsit egoistán hangzik,de én is írok könyvet kb egy éve,és szerintem elég jók lettek..:)..többféle pozitív visszajelzést is kaptam,amik között összehasonlítottak Stephen King-gel,és mint tudjuk ő is fantáziából dolgozott. Én se olyan dolgokat írtam le amik megtörténtek velem,akár misztikus a könyv akár a valósághoz akarod közelebb vinni az írásod. Szerintem izgalmasabb egy könyv ha a saját fantáziádra írod. Írj amit te szeretnél és ne csak az olvasónak hanem elsősorban magadnak írd. Szerintem nyugodtan vidd bele a fantáziád..:)
2013. máj. 10. 19:42
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi!:D
Jó, már kész az első fejezete, és én is pozitív visszajelzést kaptam.:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!