Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ha akarok írni regényt, lehet...

Succulent kérdése:

Ha akarok írni regényt, lehet olyat is, ami velem nem történt meg?

Figyelt kérdés

Szóval olyat, aminél nincs személyes tapasztalatom? Abból is lehet jó regényt írni?

Válaszokat előre köszönöm!

2013. ápr. 20. 15:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mennyire tudod beleélni magad. Stephenie Meyer pl. nem hiszem, hogy megtapasztalta, milyen, ha szerelmes belé egy vámpír, átváltoztatja, stb. mégis tudott belőle egy sikerkönyvet írni! :) De hétköznapi témákat is leírhatsz úgy, hogy csak elképzeled... Igaz, akkor nem biztos, hogy úgy át tudod adni a hangulatot és egyebet. Esetleg, ha biztosra akarsz menni, kérdezz meg olyanokat, akik átélték azt a bizonyos történetet, amiről írni akarsz!
2013. ápr. 20. 17:05
 2/8 anonim ***** válasza:
Lehet, szerintem olvass utána picit annak, amit bele akarsz fűzni a regényedbe:)
2013. ápr. 20. 17:08
 3/8 anonim ***** válasza:

Lehetni lehet, de kockázatos. Nem feltétlenül kell olyan dolgokról írni, amelyekkel kapcsolatban személyes tapasztalatod van - ha így lenne, komplett műfajok nem léteznének, pl. fantasy, sci-fi. Viszont ha olyan dologról írsz, amely valós, de neked nincs tapasztalatod vele kapcsolatban (pl. egy olyan városban játszódik a történet, ahol nem jártál soha), ajánlott utánajárni, mert nagyon lehangoló tud lenni pár olyan baki, amelyek elárulják, hogy az írónak fogalma sincs arról, amiről ír.

Ezt a bökkenőt úgy lehet elkerülni, ha fiktív környezetbe helyezed a történetedet.

2013. ápr. 20. 19:17
 4/8 hunbula ***** válasza:
Lehet, csak utána kell járni. Pl. King többször írja, hogy megkérdezett mondjuk orvosokat, hogy egy ember hogy reagálna szerekre, ilyesmi. Helyszíneket ma már elég könnyű leírni, beírod a gugliba keresel képeket, ha mákod van még streetviewban is meg tudod nézni. Minden csak utánajárás meg egy kis fantázia kérdése. A szituációk pedig, akármilyen bonyolult dolog történik, pl két űrhajót háborúztatsz egy fekete lyukban, a szereplőid érzései, reakciói akkor is csak emberi reakciók lennek, csak el kell képzelned. Hajrá :)
2013. ápr. 21. 07:51
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!!
2013. ápr. 24. 19:15
 6/8 anonim ***** válasza:
szerintem lehet. pl. Tolkien sem valószínű, hogy járt Középfőldén, mégis szuper könyvet írt.
2013. ápr. 27. 00:40
 7/8 Lulu@ válasza:
Talán kicsit egoistán hangzik,de én is írok könyvet kb egy éve,és szerintem elég jók lettek..:)..többféle pozitív visszajelzést is kaptam,amik között összehasonlítottak Stephen King-gel,és mint tudjuk ő is fantáziából dolgozott. Én se olyan dolgokat írtam le amik megtörténtek velem,akár misztikus a könyv akár a valósághoz akarod közelebb vinni az írásod. Szerintem izgalmasabb egy könyv ha a saját fantáziádra írod. Írj amit te szeretnél és ne csak az olvasónak hanem elsősorban magadnak írd. Szerintem nyugodtan vidd bele a fantáziád..:)
2013. máj. 10. 19:42
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi!:D

Jó, már kész az első fejezete, és én is pozitív visszajelzést kaptam.:)

2013. máj. 11. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!