Hogy lehet pénzt csinálni abból, ha írtam 1-2 jó könyvet?
Attól még, hogy szerinted jó, még nem biztos, hogy másoknak is tetszeni fog. Ugye a saját gyerekét minden szülő szépnek látja. :)
A barátok, rokonok véleménye sem mérvadó, hacsak nem ezzel foglalkoznak. Szerintem mielőtt felkeresnél kiadókat, érdemes néhány "bétával" tárgyalnod, akik értenek az irodalomhoz (különösen ahhoz a műfajhoz, amiben alkotsz- szépíróknál ne próbálkozz sci-fivel :)) és szívesen átnézik, véleményezik a munkádat. (Ha küldesz privátot, akár én is vállalom, nem te lennél az első.)
De ha ki is adják, pénzt nem csinálsz belőle. Magyarországon a könyvek luxuscikkek, a legtöbbet a tiniknek lehet eladni, akik sajnos többségében - mint előttem is leírták már - az egyszerű, buta szerelmi történetekre buknak, amit esetleg megfűszereznek egy kis álfantasyvel.
Szóval, ha írni akarsz, rajta! Akár az asztalfióknak, akár a publikumnak. DE ne a pénzért! Ez olyasvalami, amit szívből kell csinálni, az írás szeretetéért, az alkotás öröméért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!