Jules Verne tényleg igazat írt?
Tudom marhára butaságnak hangzik de én hiszek az ilyenekben de szeretném más véleményét is kikérni. Tudom persze ez nem lehet igaz hiszen valószínűleg nem léteznek ilyen varázslatos tájak meg minden de mi van ha mégis? Lehet hogy léteznek de az emberek többsége nem tud róla. DE mi van ha Verne tudta? Mi van ha tényleg létezik?
Ne írjatok megalázó válaszokat! Én nagyon szeretem Jules Verne-t és nagyon tisztelem is a csodás könyveit.
10/L
Ja és tudom hogy a koromhoz képest még úgymond "kicsi" vagyok az ilyen könyvekhez mint pl. a Harry Potter vagy a Twilight de higgyétek el én is ugyan úgy át tudom élni ezeket a csodálatos könyveket mint egy 30 éves felnőtt ember.
Kérlek ne nézzetek elmefogyatékosnak!!!
Nálunk, a Földön nem valószínű, hogy létezik.
Mindenesetre, én hiszek abban, hogy az összes történet, amit valaha megírtak, létezik valahol. Egy alternatív univerzumban, egy másik valóságban, valahol. Abban is hiszek, hogy ezeket nem az írók találják ki, nem ők kreálják a történeteket, hanem meghallják őket, figyelnek rájuk, és leírják. Én ebben töretlenül hiszek =)
Tehát én elképzelhetőnek tartom, hogy létezik, amit ő leírt, csak nem itt. És hogy mi van akkor, ha tényleg létezik? Semmi. Ameddig nem kerül át a mi környezetünkbe, nem lesz része a mi valóágunknak, nem fog közvetlen módon érinteni minket, szóval édesmindegy, hogy létezik-e vagy sem.
De tegyük fel, hogy itt vannak ilyen tájak, a Földünkön. Mi van, ha létezik? Szerintem akkor is semmi. Nem tudunk róla, ezért nem része az életünknek. Gondoljunk bele, mi volt Amerika felfedezése előtt Európában? Semmi - mármint abban az értelemben, hogy jól megvoltak a tengerentúli kontinens nélkül is. Amíg nem része valami a valóságunknak, addig mindegy, hogy létezik-e vagy sem, esetleg ott van a házunk előtt a sarkon, és nem látjuk. Addig nekünk nem létezik, addig csak ábránd marad. És az csak nekünk rossz, ha kétségbeesetten akarjuk, hogy valami igaz legyen, ha azon törjük a fejünket, hogy létezik-e vagy sem.
Lehet, hogy létezik, de nem tudunk róla. Kész. A legegyszerűbb, ha nem gyötörjük magunkat álomképekkel, mert minek.
Hát ez az én véleményem =)
17/L
A földfelszín alatt nincs másik világ, a dinoszauruszok is kihaltak, de ha nem így történt volna, 65millió év alatt megváltoztak volna. Másik ilyen könyvében arról írt, hogy egy szigeten a méretek felcserélődtek, ami szintén nem lehetne valós, hisz a szigeten a hely- és táplálékhiány miatt alapból minden élőlény kisebb lesz, a rovarok méreteit a levegő oxigén-tartalma limitálja, mivel a trachea-rendszer a leggyengébb légzőszerv.
Kétéves vakáció romantikus, utópisztikus, tipikus szigetregény, realitás nincs benne.
A holdas könyvekben rengeteg tévedés van.
Első válaszolóval én is egyet értek. Bár nekem is elég élénk a képzelőerőm, de ennyifélét nem tudnék kitalálni. Hiszem, hogy nem véletlen keletkeznek a különféle történetek. Lehet hülyének nézni, de én legalább elgondolkodok ilyenen. És külön örülök, hogy 10 évesen szeretsz olvasni, maradjon is így! :)
19/L
Nagyon jó az irodalmi ízlésed, gratulálok! :) Én is Vernén nőttem fel, imádom a könyveit.
A Földön már nincsenek olyan szigetek vagy vidékek, amelyeket még nem fedeztek fel, itt nincsenek szigorú értelemben vett varázslatos tájak. Még ismeretlen élőlények vannak, bár ezek többsége bogár vagy rovar; ilyenből manapság is naponta fedeznek fel új fajokat, amelyek többsége az esőerdőkben él.
Az univerzumot viszont az emberiség még csak elenyészően kis százalékban ismeri, így más bolygókon szinte minden lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!