Darren Shan sorozataiban Desmond Tiny és Vész Herceg szerintetek ugyanazok?
Karakterként teljesen egyformák, mindkettőt az emberek szenvedése élteti, de lehet, hogy teljesen azonos a két szereplő?
A Rémségek cirkuszában "fellép" egy vérfarkas, akinél utalnak a sanyarú sorsra, amit a Démonvilágban ismerünk meg. Vagyis a vámpíros és démonos könyvek nem külön univerzumban léteznek, hanem egyben. Ebből kiindulva az is elképzelhető, hogy időrendileg a démonos volt előbb, a vámpírok már az új, démon-apokalipszis utáni, világban élnek, amikor már csak Vész Herceg él a démonmesterek közül, mint akitől félniük kell az élőlényeknek.
Des Tiny jövőben kuckójában is láthatóak a démonok, akiktől félni kell, ha belenézünk a jövőbe, és megpróbáljuk megváltoztatni. Ez a szabály köti meg Tiny és a gyerekei kezét, ezért dühös rá Evanna, amikor azt hiszi, megszegte.
Szóval számomra nem tűnik lehetetlennek, hogy Vész Herceg az új világban felvette Mr. Tiny alakját, és így működik tovább, a szabályokat pedig a Kah-Gash hozta számára.
Szerintetek?
Nem vagy semmi, öregem. :)
Szerintem ennyire azért nem kell túlkombinálni a dolgokat. Minden író egymástól független könyvei között felfedezhetők összefüggések, hasonlóságok, amelyek többnyire akaratlan következményei annak, hogy az író nem tud kilépni a saját elméjének a keretei közül. Ez nem hiba, egyszerűen csak egy emberi tulajdonság. Ha olvastál például Agatha Christie-regényeket, tökjók meg minden, de ha alaposabban megfigyeli az ember, több ismétlődő motívumot is fel lehet fedezni bennük. Ez a legeslegtöbb íróval így van, talán mindegyikkel.
Szerintem a Demonata DS legkevésbé jól sikerült műve, ezért is található ebben a legtöbb áthallás más műveivel (nem csak a vámpírosakkal, de pl. a Várossal is).
A magyarázatod egyébként megállja a helyét. Egy kérdés merült fel bennem. Emlékeim szerint Vész Hercegnek nem voltak gyermekei, nem tudunk róla, hogy nemzőképes lenne. Míg Tiny ugyebár az. A Demonatában DS szimplán csak nem tett említést erről, vagy Vész Hercegnek még nem voltak gyermekei, de később, Tinyként már igen?
Tiny gyerekei már ebben az univerzumban születtek, miután felfedezte a vámpírokat és továbbfejlesztette, de egyúttal meddővé is tette őket. Az egyik vámpír járt folyton a nyakára, amikor is egy vemhes farkasba fecskendezte a saját és a vámpír vérét. Valószínűleg a fiúk anyját is így ejtette teherbe, szimplán csak vérrel.
Azon én is elgondolkoztam, hogy miért akarná a pusztulást, de a válasz egyszerű rá! Vész Herceg megkapta az egész univerzumot, már nem csak egy bolygó a játszótere, nem csak az emberek vannak, hogy szenvedjenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!